En frugtbar ørkenbane

På Eurosport blev Aguilón Golf på Almeriakysten i det sydøstlige Spanien kaldt den bedste ørkenbane i Europa, en bane i Arizonastil.
Den meget smukke bane, der åbnede i 2000, ligger højt med betagende udsigt til golde, rødlige bjerge, naturområder, søer og kløfter og med udsigt over Middelhavet. Den er helt igennem velholdt og yderst populær for den familiære måde, man byder gæster velkommen på.
Den fremstår lige godt hele året og har hurtigt udviklet sig til en populær destination for britiske og nordiske spillere, ikke mindst til long stay, – men spred ikke rygtet, bønfalder en gæst, – ellers vil her hurtigt blive for overrendt.
Banen, der har Aguilón-bjergene som imponerende baggrund, har par 71 med fem forskellige teesteder, der alle giver en ny oplevelse, så man roligt kan prøve sig af fra et par af sættene. De varierende udfordringer kommer bl.a. fra mere end 100 bunkers og seks søer.
I coronatiderne overholder man alle sikkerhedsforanstaltninger og har endog plastikskillevægge i buggys.
En nærliggende turistattraktion er den nyligt opdagede krystal-mineral-grotte ’Geoda de Pulpi’, der er verdens største og omgående har fået stor tilstrømning.

Andalusisk perle
Også på Costa Almeria åbnede samme år Marina Golf Mojacar. Heller ikke denne bane er endnu almindelig kendt blandt skandinaviske golfere. Den er designet af Ramón Espinosa, der har kombineret flade områder med et bjergrigt landskab til en 5.231 m lang bane – velegnet til alle spillere. De 9 huller spilles tæt på stranden med en blændende havudsigt, mens de resterende 9 spilles med udsigt til bjerge med hvide landsbyer på bjergsiderne. Flere spektakulære udslagssteder, gode fairways og tre strategisk godt placerede søer giver de eksotiske udfordringer.
Banen har gennemgået store forbedringer gennem det sidste år og er et perfekt sted at spille golf tæt ved havet, tæt på Mojacars havn, heraf navnet Marina Golf.
Under et ophold i Mojacar bør man besøge den gamle landsby Mojacar Pueblo, der oser af charme og hygge, og som man har udsigt til under spillet.
En mulighed er at kombinere ovenstående baner med Desert Spring og/eller Valle del Este, og hele området er fuldt af fine kulturelle udflugtsmål.

DEL
Forrige artikelGolf blev en livsstil
Næste artikelSvensk føring i Køge
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.