Pressemeddelelse fra Smørum GK før Smørum Ladies Open:

I dag tager LET Access Series en hurtig tur fra Frankrig til Danmark og sæsonens sjette begivenhed, hvor 106 spillere konkurrerer om titlen i Smørum Ladies Open by ECDRIVE.

LETAS vender tilbage til Danmark efter 10 års pause (i 2012 var det på Samsø), og Smørum Golfklub, som er landets største, er vært for arrangementet for første gang. Den samlede præmiesum er på €50.000 og overgås i de 18 turneringer i 2022 kun af finalen i Paris, hvor der kæmpes om €80.000.

Der vil være masser af talent på Smørums fairways, bl.a. fem tidligere LETAS-mestre samt forrige uges vinder i Montauban i Frankrig, Momoka Kobori fra New Zealand, vil for kun anden gang nogensinde slå bolde i Europa.
“Jeg er bestemt spændt på endnu en uge i Europa. Indtil videre ser det ud til at passe mig ret godt her,”, kommenterede Kobori, som kom kom til Europa 6. juni, og tog sin første sejr blot seks dage senere.
“Jeg gik i en rigtig dejlig gruppe på finaledagen i Frankrig, og jeg nød det i fulde drag. Det ser ud til, at jeg vil gense pigerne i de kommende uger, og jeg glæder mig til, ligesom det bliver spændende at se, hvad den europæiske sommer byder på.”

Kouskova, der endte på andenpladsen i forsøget på at forsvare Amundi Czech Ladies Challenge-titlen for 14 dage siden, vil prøve at score endnu en topplacering i Smørum, før hun konkurrerer videre i to kommende LET-begivenheder.

”Jeg glæder mig meget til at spille i denne uge i Danmark. Jeg nyder virkelig golfbanen – der er mange blinde vinkler, kvaliteten er enestående, og jeg kan godt lide den lokale gæstfrihed,” fortalte den tjekkiske rookie.

Italiens Lucrezia Colombotto Rosso bliver den højest rangerede spiller i feltet i denne uge. 2022 Terre Blanche Ladies Open-mesteren ligger i øjeblikket på andenpladsen på LETAS Order of Merit med 584,00 point efter fire begivenheder.

Sveriges Emma Nilsson og den hollandske amatør Lauren Holmey er blandt de fem tidligere vindere i feltet i denne uge.

På udkig efter deres første titel på LETAS, men i øjeblikket i Top 6 i LETAS Order of Merit, finder vi Østrigs Katharina Muehlbauer, Hollands Zhen Bontan og Englands Gemma Clews.

Der vil være en række skandinaviske spillere, herunder mange amatører, der søger højere erfaring i denne uges begivenhed. En af dem er den lokale amatør og 2022 PING Junior Solheim Cup-stjerne Amalie Leth-Nissen, der endte på andenpladsen og var bedste amatør ved 2021 Terre Blanch Ladies Open. Amalie Leth-Nissen er i øjeblikket nummer 9 på WAGR – verdensranglisten for amatørgolfkvinder.