En af Danmarks traditionsrige golfbegivenheder er Stiften Golf Cup, der i år 22-28. juli for 25. gang spilles på Odense Golfklub.
Turneringen blev ‘opfundet’ af Hans Kiel efter et besøg i Odenses venskabsby Norrköping, hvis aviser havde – og stadig har – NT Golfen som fast årlig tradition.

Den første danske udgave blev spillet i 1995, og derfor er årets udgave den 25.
En af turneringens traditioner var, at man efter sin runde kunne få stillet sin tørst med en Albani fadøl, skænket fra et ildrødt slukningskøretøj. Det føltes som et savn, da det forsvandt, men vi har det på billedet, hvor det for en sjælden gangs skyld ikke lykkedes Hans Kiel at undgå at komme med på et billede. Han står som nr. 2 fra højre (foto stillet til rådighed af Fyens Stiftstidende).

Da turneringen spilles som stableford, kan alle vinde, men det viser sig igen og igen, at lavhandikapperne er de mest stabile. Den gamle fodbold- og bordtennisstjerne Walther Richter har fx vundet flere gange fra et lavt handikap.
Turneringen trækker et stort antal kendte fynboer. Blandt de faste deltagere er fx eksborgmester Anker Boye.

Forrige artikelIrsk eufori – dansk nedtur
Næste artikelHjertegribende historie
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.