Thorbjørn Olesen (billedet/ Getty) gik i spidsen for Thailand Open med en fornem moving day i -8, otte birdies, og han er to slag foran sine to værste konkurrenter, Nicolai Højgaard og Yannick Paul, Tyskland. En slutrunde med to danskere i førerbold er sjælden, men den får vi søndag, hvor de to danskere er sammen med Paul.

Joost Luiten er nr. 4 i -15, og så kan vi glæde os over, at vi har de næste danskere, Niklas Nørgaard og Christoffer Bring, som delt 20 i -9. Bring var formentlig lidt imponeret over at spille i førerbold og komme rundt i +1, men nu er han den erfaring rigere.

Martin Leth Simonsen lå i -3 for dagen efter 14 huller, men tre bogeys kostede dyrt, og han er nr. 26 i -8. Vi må tage hatten af for Thomas Bjørn, som er nr. 33 i -7 trods bogeys på 16 og 18. John Axelsen faldt tilbage til nr. 50 i -5 efter en runde i +2, mens Oliver Hundebøll efter en runde i par ligger som 59 i -4.

I Aramco Saudi Ladies International spillede Emily Pedersen moving day i -7 med fem birdies og eagle på hul 18. Hun strøg derved frem som nr. 3 i -16 efter Lilia Vu, USA og Lydia Ko, New Zealand. Danskeren deler med Aditi Ashok, og de har tre slag ned til nr. 5 Lexi Thompson, USA.

Nanna Koerstz Madsen er nr. 45 i -2 og Nicole Broch Estrup nr. 60 i +4.

I SDC Open i Sydafrika er de første seks i toppen sydafrikanere med J. J. Senekal forrest i -13. Nicolai Kristensen er nr. 24 i -9 og Jeppe Kristian nr. 65 i -3.

Forrige artikelWoods får weekenden med – Max Homa fører
Næste artikelJon Rahm fører – Woods spillede flot moving day
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.