Det blev en mærkværdig første dag af The Open på Royal Portrush i Nordirland. To af forhåndsfavoritterne, Tiger Woods i-7 og Rory McIlroy i -8 (quadruple bogey på første og tripel bogey på sidste hul), må formentlig skyde en hvid pind efter finalerunderne, mens langsomme J. B. Holmes fører i -5 foran den ‘forkerte’ irer, Shane Lowry, i -4.

 

148th Open Championship - Day One Getty Images
JB Holmes lignede en, der havde magt over tingene, og det havde han (Getty).

 

Jævnbyrdigheden er kolossal. 13 spillere deler tredjepladsen: Jon Rahm, Sergio Garcia, Tommy Fleetwood, Tony Finau, Brooks Koepka, Alex Norén, Kiradech Aphibarnrat, Dylan Fritelly, Webb Simpson, Ryan Fox, Tyrell Hatton og Lee Westwood.

Mange nåede at prøve glæden ved at stå øverst på leaderboardet, sidst før Holmes var Jon Rahm i -5. Forholdene skiftede hele dagen i det kølige vejr, der på et tidspunkt havde 15 grader og øsende regnvejr. Bag-9 var klart de sværeste, men som vejret vekslede, gjorde Lucas Bjerregaards spil det.

Efter 12 huller lå han i +3, men så skete forvandlingen på trods af, at han ifølge eget udsagn skiftede bukser otte gange i rundens løb som følge af den massive regn: Fire birdies på den sidste tredjedel af banen bragte ham frem som delt 20 i -1, bare fire slag fra første- og to slag fra tredjepladsen.

Thorbjørn Olesen startede lovende med en birdie og havde adskillige chancer til flere. Adskillige af dem var meget tæt på at blive realiseret, men i stedet betød to bogeys på bag-9, at han ligger som delt 54 i +1, der ville have været cutgrænsen, hvis der var skåret i dag.

Blandt de prominente navne længere nede af leaderboardet finder vi som delt 94 Francesco Molinari, Bryson Dechambeau og Gary Woodland +3, Ian Poulter +4, Phil Mickelson +5 og Adam Scott sammen med Tiger Woods som nr. 144 i +7.

Fredag skal Olsen ud kl. 8.52 og Bjerregaard kl. 10.47. Lad os håbe, at de får lidt gode vejrforhold fra morgenstunden.

Hele turneringen dækkes over mindst 48 timer på Viasat Golf, der starter transmissionen fredag kl. 7.30.

Et hurtigt kik til Euram Bank Open på Challenge Tour viser, at Jeppe Huldahl ligger som delt 7 i -4 og Benjamin Poke som delt 13 i -3. En god start.

Forrige artikelMcIlroy i kvaler – Olesen i drømmebold
Næste artikelMiguel 700 not out
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.