Holstebro GKs Skovbane er i mange afstemninger i årenes løb blevet kåret som en af Danmarks bedste, såvel i danske som udenlandske medier. Det stiller klubben sig dog ikke tilfreds med. En bane kan altid forbedres, og derfor bad man banearkitekten Philip Spogárd udarbejde en masterplan, som man besluttede at følge i den takt, der blev råd til det.

Først tilrettede man hullerne 2 og 3, og den seneste vinter har man arbejdet med 14, 17 og 18 for at lave den perfekte afslutning på en god runde.
I midten af juli vil man kunne åbne et totalt renoveret 18. hul. I et halvt år har man ikke spillet på det, men brugt et alternativ, der løber parallelt med det.
Hullet har såvel en sø som en bæk, som nu går ind over fairway og skaber dramatik, mens greenen er flyttet over på den anden side af bækken, og det ser faktisk mere naturligt ud.
– Hullet får nu den perfekte WOW-effekt på alle, der på tee stiller sig parat til at slå og opdager, at det smukke hul nu mere gælder course management end længde med nye fairwaybunkers i højre side. Faktisk kommer hullet til at spille 45 m kortere end det tidligere, men bliver alligevel udfordrende, siger Kristian Grud.
Hullet har fire teesteder: 65-59-55-52, og længden bliver nu hhv. 374/320/310/270 m.
– Hullet bliver nu mere teknisk krævende og vil ofte afgøre matcher. 17 og 18 kan som helhed kun kaldes en rigtig fed afslutning, konkluderer Kristian Grud.

Han får også tid til at fortælle, at klubben, der har lige under 2000 medlemmer, er så heldigt stillet, at alle dens fem baner er populære, så der ikke slides for meget på en af dem. Den anden vigtige er Storåbanen, der ligger lige uden for bygrænsen. Både medlemmer og gæster roser den flotte natur langs Storåen og den sublime stand på anlægget.

Der er god gang i banerne, og man har i det seneste par år fået god nettofremgang i medlemstallet. Vil nogen spille de nye huller billigt, kan de gøre det i uge 28, hvor der er enhedspris 250 kr. i greenfee på begge 18 huls baner.

Forrige artikelLørdagsoversigt med superrunde af Nicolai Højgaard
Næste artikelNicolai Tinning besatte andenpladsen i Helsingborg
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.