PRESSEMEDDELELSE:

International kvindegolf i kalendermæssigt smørhul

Fra 31. juli til 2. august 2023 er Smørum Ladies Open by ECDRIVE for anden
gang på den internationale golfkalender for kvinder. Turneringen er en del af
LET Access Series under Ladies European Tour. Et kig på kvindernes golfkalender for 2023 viser, at Smørum i sandhed er landet i et smørhul med årets termin. Lige før ligger den pengemæssigt mest eftertragtede turnering, EVIAN Masters i Frankrig (27.-30. juli 2023), og dagen efter Smørum Ladies Open (SLO), står der Scottish Open (3.-6. august 2023) på skemaet.

Begge turneringer er normalt besat af inviterede spillere, der ligger øverst på ranglisterne. Det betyder, at de bedste i resten af det skarpe, europæiske felt sætter kursen mod Danmark og Smørum, for at dominere blandt de 132 spillere i landets eneste professionelle turnering for kvinder. Den samlede præmiesum er i år på €60.000 (næsten 450.000 kroner), og det har fået de professionelle kvinder ud af starthullerne, så der allerede nu er venteliste.
En af de heldige, der har fået plads er engelske Gemma Clews, der løb med den største
præmiecheck i fjor, på trods af, at der var ikke mindre end tre amatørspillere foran hende – og det var alle spillere fra Smørum Golfklub.

LOKAL DOMINANS i 2022

Cecilie Leth-Nissen vandt, mens hendes lillesøster Amalie og klubkammeraten Natacha Høst-Husted delte andenpladsen. Amalie er siden blevet professionel, så måske bliver det en Smørum-kvinde, der 2. august kan løfte både det eftertragtede trofæ og den medfølgende check. Nanna Koerstz Madsen – Danmarks første LPGA-vinder – og Emily K. Pedersen spiller i Evian og Scottish Open.

Tekst & foto: Frank Undall

Forrige artikelEndelig lykkedes det for Kitayama
Næste artikelHvis du bliver syg på Gran Canaria – Tirsdagsanekdotens oplevelse
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.