Jeg var på Gran Canaria, inviteret af TUI, på en perfekt blanding af nydelses- og arbejdstur. Efter nogle dage fik jeg betændelse i en kirtel bag venstre øre, hævede og kom til at ligne en person med ensidig fåresyge.

Den udviklede sig sådan, at en eftermiddag kl. 15 måtte jeg give mig. Det var nødvendigt at søge lægehjælp. Havde jeg indset det tre timert tidligere, havde der faktisk været en læge på hotellet – han var der hver dag mellem 12 og 13 – men nu kunne jeg være bange for, at det ville vare lige så længe som i Danmark, hvis man skal møde på en lægevagt og vente i timevis.

Nå, jeg blev sendt på en privat klinik, der havde åbent 24 timer i døgnet. Her kom jeg til at vente nogle få minutter, før jeg blev tilset. Minutter, jeg brugte på at kontakte min rejseforsikring i Danmark, hvor TRYG oprettede en sag på mig og gjorde opmærksom på, at hvis jeg kom til at køre i taxa, skulle jeg lige gemme mine boner godt.

Lægen på klinikken var grundig og sendte mig videre til en skadestue på et hospital. Der sad mange, men igen gik de 20 minutter (!), det tog, før jeg kom til, fint, fordi der blev ringet fra TRYG, om det gik godt. Flot, tænkte jeg.

Så kom jeg til undersøgelse hos en læge, der besluttede, at jeg skulle have pencillin, ibuprofem og Omaprazol. Det kunne jeg købe på hospitalet i nabobygningen, og det havde kun varet tre timer, før jeg var tilbage på hotellet. Imponerende effektivt trods åbenlys stor travlhed.

Medicinen tog betændelsen i løbet af tre dage, men til gengæld gav de tildelte ibuprofendoser på 1800 mg om dagen store bivirkninger. Jeg mistede åndedrættet og balancen og fik ekstra ømme ben. TRYG ringede igen dagen efter for at sikre sig, at alt var gårt, som det skulle.

Bivirkningerne var ikke rare at rejse med, da flyet hjem blev 5½ time forsinket, og jeg kom for sent til toget efter midnat til Fyn. Jeg tog taxa fra Kastrup til Kerteminde, så jeg kunne komme til læge mandag morgen – og han tog omgående ibuprofenen fra mig, så jeg fik det ordentligt i løbet af tre dage.

Konklusion: Sundhedssystem og sygesikring virkede perfekt, men det passede åbenbart, hvad jeg havde hørt: At nogle spanske læger udskriver for store mængder medicin.

Den øvrige del af turen gik perfekt, hvad man bl.a. kan se i det netop udsendte eksemplar af GOLFBLADET med min artikel om Maspalomas som turist- og golfdestination. Billedet er fra den storslåede Anfi Tauro Golf.

Forrige artikelSuper termin til Smørum Ladies Open 2023
Næste artikelUgens tv-golf: The Players stjæler billedet
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.