Da 34-årige Hudson Swafford havde tre huller tilbage af The American Express Pro-Am, lå fire spillere lige i -20, men på 16 leverede han turneringens slag: Han slog fra 180 m til godt 2 m og sænkede puttet for en eagle. Han fulgte op med birdie på 17, og så var den ged barberet. Han havde i øvrigt tidligere på dagen stået for seks birdies på 8 huller og gik hele runden i -8.

Det havde Brian Harman gjort før ham, og det tog ham til -20 som den førende. Ventetiden blev formentlig hård, til Swafford fik sin eagle.

Slutstillingen i toppen på La Quinta i Californien blev: 1. Swafford -23. 2. Tom Hoge 21. 3. Brian Harman, Lanto Griffin og Lee Hodges -20.

Var der ikke andet end amerikanere med. Jo da, men den ellers genopstandne Francesco Molinari lavede bogey på sidste hul og måtte nøjes med delt sjetteplads. Verdens nr. 1, Jon Rahm, blev nr. 14 i -14 og holder sikker sin førerstilling på Verdensranglisten.

I Hilton Grand Vacations Tournament of Champions på LPGA i Orlando, Florida var det usædvanlig køligt og en ubarmhjertig rough fik stor betydning for udfaldet. Mexicanske Gaby Lopez, der startede sidste runde med tre slags forspring, var en skygge af den spiller, der havde opbygget føringen, men kæmpede sig dog til par.

Det gjorde verdens førende spiller, Nelly Korda, ikke. +3 sendte hende tilbage som nr. 5, delt med Celine Boutier, Frankrig. Brooke Henderson, Canadas darling, kunne stadig have vundet, til hun slog to bolde i træk ud i meterhøjt græs, selv om hun imponerende reddede par.

Danielle Kang var et par gange tæt på det tykke hø, men gik hver gang fri og spillede en smuk runde i -4. Dermed var hun en sikker vinder i -16 foran Henderson -13 og Lopez -12.

I en sideløbende celebrity-turnering kunne man nyde skønne slag fra Annika Sörenstam, der delte sejren med kemiforskeren Derek Lowe. Han vandt i øvrigt omspillet, så overskriften er en tilsnigelse, men den amerikansk/svenske kvinde var i hvert fald ene om at udfordre alle de fysisk stærkere mænd i alle aldre.

På Champions Tour var der omspil i Mitsubishi Electric Championship at Hualalai på Hawaii, og det vandt Miguel Angel Jimenez, Spanien over Steve Alker, New Zealand, der er blandt de seneste, der er fyldt 50 og dermed er spilleberettiget på Champions Tour.

Listen over top-7 får modne golfere til at svømme i nostalgi: 1. Jimenez, Spanien og Alker, New Zealand -17. 3. Vijay Singh, Fiji og Stephen Ames, Canada -16. 5. David Toms, USA -15. 6. Retief Goosen, Sydafrika og Ernie Els, Sydafrika -14.

Med alle de kvikke unge i halvtredserne vil det blive svært for Bernhard Langer at forsvare Charles Schwab Trophy, men han giver sig ikke sådan lige. Foreløbig blev han nr. 10 i -11 på Hawaii.