Bob Goalby er død. Han blev 92 år og levede stort set hele sit liv i Belleville, Illinois, hvor han var født i en fattig familie, hvor hans far arbejdede i en kulmine.

Som mange andre var hans vej til social opstigning en klatring over hegnet indtil den nærliggende golfbane St. Clair CC, hvor han blev caddie. Han klarede sig godt i skolen og fik et stipendium, som han mishandlede ved at deltage i nogle professionelle baseballkampe, før han fik andet at tænke på, da han blev indrulleret i hæren og deltog i Koreakrigen.

Tilbage i USA erklærede han sig professionel i 1952, blev gradvist mere succesfuld og vandt i 1958 sin første PGA-turnering af i alt 11. Den vigtigste var Masters 1968, som han aldrig har fået kredit for pga. Roberto di Vicenzos blamage, da han underskrev et scorekort med en for høj score og gik glip af et 18 hullers omspil med Goalby.

Det virker, som om alle går ud fra, at det havde argentineren vundet, men han og Goalby sluttede dog i samme antal slag, og Goalby fortjente i hvert fald ikke de reaktioner, der fulgte, og som lidt lignede dem, der fulgte Stewart Cink, da han havde besejret den 60-årige Tom Watson i et omspil i The Open – han ødelagde en god historie.

Goalby og di Vicenzo var i øvrigt gode venner, og episoden slog intet skår i det venskab.

Gaolbys svar, når han blev spurgt om sagen var: – Jeg havde det laveste antal slag og vandt turneringen.

Goalby spillede en enkelt Ryder Cup, da han i 1963 var med til at lammetæve Storbritannien 23-9 og selv scorede 2½/4.

Goalby havde stor organisatorisk betydning. Han var en af hovedmændene, da en udbrydergruppe fra PGA of America skabte PGA Tour i 1968. Ved den lejlighed beklagede han bittert, at Arnold Palmer var så veg, mens Jack Nicklaus var med Goalby og hans rebeller.

Siden var han lige så aktiv, da en amerikansk seniortour, i dag Champions Tour, blev skabt i 1980.

Goalby levede et godt liv og kunne glæde sig over, at hans nevø Jay Haas vandt 9 gange på PGA, mens hans grandnevø Bill Haas har vundet såvel Tour Championship som FedEx Cup.