I mandags så superstjernen over dem alle, Tiger Woods, noget rusten ud i opvisningsmatchen Japan Skins. Og da Zozo Championship i nat dansk tid gik i gang på samme bane, Accordia Golf Narashino CC, så det ud som om rusten var permanent. Tiger åbnede med tre bogeys, men så kan det ellers nok være, at rovdyret blev vakt i den 43-årige superstjerne, der efterfølgende forkælede publikum og tv-seere med søvnbesvær med ni birdies på de sidste 15 huller på den lange, smalle og temmelig udfordrende bane.

Dermed kom Tiger Woods rundt i 64 slag (-6) og fører sammen med Gary Woodland, som i en af dagens sidste bolde nåede samme score med en birdie på 18. hul. De er et slag foran den lokale stjerne Hideki Matsuyama.

Bare 24 spillere er under par, og blandt dem, der havde en hård arbejdsdag var Rory McIlroy i +2, Jason Day (+3), Jordan Spieth (+4) og norske Viktor Hovland, som med en runde i 75 omsider fik brudt sin rekordstime på 19 runder i træk på PGA Tour i 60’erne.

Godt fra start

Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen kom begge ganske fint fra start i den meget stærkt besatte LPGA slutspilsturnering BMW Ladies Championship i Korea. Nanne er på delt 22. plads i -2, mens Nicole er delt 41 i par.

Helt som forventet dominerer de asiatiske spillere, eller i hvert fald spillere med asiatisk baggrund, for Australske Minjee Lee fører i -6, med sidste uges vinder Danielle Kang, USA, syv koreanere, to kinesere og endnu en asiatisk australier i top12.

Jagter afgørende points

Challenge Tours sidste ordinære turnering inden sæsonfinalen på de 15 tourkort på Mallorca om to uger er Foshan Open i Kina, og ’ordinær’ er så meget sagt. Turneringen er sæsonens største og resultatet her er helt afgørende for hvem, der dels kommer med blandt de 45 i finalen, og dermed som minimum er sikret en plads i Tourskolens Final Stage til november, dels kan gøre sig håb om en direkte opgradering af arbejdstilladelsen på touren.

Ben Stow fra England fører i -8, og de fire danskere er kommet lidt blandet fra start. Rasmus Højgaard ligger langt nede i feltet efter en runde i +3, Martin Simonsen er i par efter 8 huller, Mark Flindt Haastrup -1 efter 11 huller og Benjamin Poke -2 efter syv. Følg livescoring her.

Foto: Getty Images

Forrige artikelUgens TV-tider: Morgengolf med mænd og kvinder
Næste artikelBjørn og Lucas bedste danskere i Portugal
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.