For TV-seere har det været dejligt, at mange spillere har indvilget i at bære mikrofoner, så man kan følge deres snak med caddies og konkurrenter. Den øgede åbenhed om, hvad der foregår på banen, indebærer også, at flere og flere lader sig interviewe under spillet – mens de venter på tee eller er på vej mod deres bold efter drivet.

Justin Thomas er blandt de spillere, der har holdt fast i, at han ikke ville bære mikrofon. Måske, fordi han ved, at hans banden efter et dårligt slag er i et ordforråd, der går ud over det sædvanligt acceptable, og er det så et resultat af hans opdragelse eller en kultur, der herskede blandt spillerne på hans collegehold – eller hvad?

Efter et misset putt på Kapalua i Tournament of Champions fangede en greenside-mikrofon et udbrud, der betød noget i retning af ‘bøsse’.

Han undskyldte dybt, men har formentlig fået en større bøde af PGA, og hans problem er jo, at ordet åbenbart indgår i hans ordforråd, og måske mener han faktisk, at det ikke er så rigtigt at være homoseksuel.

En sponsor, han har haft siden den dag, hvor han blev professionel, Ralph Lauren, reagerede prompte ved at opsige samarbejdet i en pressemeddelelse:

– Vi er nedslået over Mr. Thomas’ nylige sprogbrug, der er ude af overensstemmelse med vores værdinormer. Vi anerkender, at han undskyldte, og at han gjorde det oprigtigt, men han er en lønnet ambassadør for vores mærke, og hans handling er i konflikt med den inkluderende kultur, som vi ønsker at repræsentere.

I overensstemmelse med det ansvar, vi har over for vores investorer, har vi besluttet at standse vores sponsorship for Mr. Thomas straks. Vi håber samtidig, at Mr. Thomas vil gøre det hårde og nødvendige arbejde på at kunne vende tilbage – ved grundigt at tænke over denne episode, tage ved lære af den, modnes og sluttelig nå frem til at have samme indstilling til alle.

Mange vil synes, at det er en hård straf for et enkelt uoverlagt ord, men rummede det en dybere sandhed om hans indstilling til en befolkningsgruppe?

Uanset hvad vil det være anbefalelsesværdigt for alle med sponsorer at lave eufemismer, som når nogen ‘føj for Sørensen’ i stedet for ‘føj for satan’.

Gettys billede viser næsten, hvor skævt det så kan gå.