Uvejret nåede ikke frem, og sidste runde udviklede sig nervepirrende spændende i Sony Open på Hawaii.

Længe så det ud, som om de seriøse angreb på Brendan Steeles førerposition ville udeblive. Steele gik på for-9 til -21 og havde luft til forfølgerne, men så fik Kevin Na, Joaquin Niemann og Chris Kirk for alvor gang i scoringen.

Andre var godt i gang, men da de skulle gøre arbejdet færdigt på 18, missede såvel Collin Morikawa som Billy Horschell på det lette par-5-hul.

Steele mistede sin sikkerhed på de ni afsluttende huller, som kunne være gået værre end +2. Niemann, der så modløs ud efter en tidlig bogey, fik gang i scoringen på niende hul og kunne sagtens være nået længere end til -20, men flere af hans putts standsede på hulkanten, og han havde flere usikre slag, som gjorde, at han måtte redde par.

Kevin Na (billedet) var dagens sikreste spiller. Fra han havde overstået en bogey på 12 og turneringen ud spillede han blændende golf med approachslaget på 16 som et højdepunkt. Han skulle have birdie på sidste hul, og det krav klarede han så fint, at han kun havde et 30 cm putt for sejren.

Han var ovenud lykkelig og sendte hilsen på koreansk til sin familie i Sydkorea, og takkede alle, inklusive sin caddie gennem 13 år, varmt i sin takketale.

Chris Kirk reddede med sin placering årets tourkort, hvor han skulle opnå et antal point på medical extension, og for Niemann var det anden uge i træk, han blev nr. 2.

Slutstillingen blev: 1. Kevin Na, USA -21. 2. Joaquin Niemann, Chile og Chris Kirk, USA -20. 4. Webb Simpson og Brendan Steele, USA samt Marc Leishman, Australien -19.