I denne weekend optrådte Camilo Villegas for første gang i to år i topgolf, da han spillede CC de Bogotá Championship i sit fødeland. Han har været ude med en skulderskade, og det besvarer de mange spørgsmål om, hvad der egentlig blev af kæmpetalentet, der i 2008 lå nr. 7 på Verdensranglisten efter at have vundet såvel BMW Championship som The Tour Championship, de to finaleturneringer i FedEx Cup.

Han kendes som Spiderman pga. de atletiske positioner, han indtager, når han læser sine putts, og som han bl.a. indtog ind imellem, da vi dagen før The Tour Championship på Bobby Jones-banen East Lake i Atlanta mødtes med ham og hans manager på putting green.

Vi havde et forslag. Vi ville arrangere en opvisningsmatch mellem ham og Thorbjørn Olesen i Danmark, og mens Villegas var fyr og flamme, var hans manager totalt uinteresseret. Golfstjernen forsøgte sig:

– Jeg har aldrig været i Danmark eller Skandinavien. Det vil jeg meget gerne. Det må være muligt.

Vi lokkede med, at han som en af tidens store stjerner havde fået mange fans i Danmark, og han fortsatte:

– Hører du? Der er mange, der kan li’ mig i Danmark. Hvorfor kan vi ikke tage dertil?

Det fik hans manager til at udveksle visitkort og love at komme tilbage – hvad han aldrig gjorde. Ærgerligt nok.

Managere bestemmer for meget. Det var også Bernhard Langers manager og bror Erwin, der for ca. 15 år siden effektivt slagtede planer om at lave en dansk-tysk venskabsmatch på Benniksgaard mellem Langer og Thomas Bjørn.

Villegas førte i øvrigt i Bogotá efter såvel første som anden runde, som han spillede i 64 og 65 slag. Man kunne forestille sig, at -16 ville være nok til sejr efter to gange 69 i finalerunderne, men det rakte kun til en delt fjerdeplads i turneringen på Korn Ferry Tour.

Det kunne være dejligt at se Spiderman tilbage i gammel storform.

DEL
Forrige artikelRory nummer 1 i verden – ingen danskere i Top100
Næste artikelKæmpe stjernetræf i L.A.
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.