Uden at spille overtog Rory McIlroy i dag førstepladsen på verdensranglisten for første gang siden sommeren 2015. Samtidig røg Lucas Bjerregaard ud af Top100 og dermed er der p.t. ingen danskere blandt verdens 100 bedste.

Hverken Rory McIlroy, nummer to Brooks Koepka eller nummer tre på den aktuelle verdensrangliste, Jon Rahm, spillede i denne uge, og man vidste at skiftet på tronen ville komme.

Patrick Cantley var den eneste anden i Top10, der avancerede, da en delt 11. plads var nok til at springe to pladser frem til sjettepladsen og skubbe Tiger Woods ned som nummer otte.

Lucas Bjerregaard spillede heller ikke denne uge, men hans resultater har på det seneste haft en stærkt nedadgående kurve. Vi skal helt tilbage til 30. september sidste år for at finde den seneste gang Lucas har hentet points til verdensranglisten. Sidste gang han var udenfor Top100 i verden var ugen efter Made in Denmark i 2018.

Thorbjørn Olesen fortsætter naturligvis fortsat sin stabile nedgang på listen, omend det går overraskende langsomt. Den suspenderede dansker er nu nummer 120, og stadig næstbedste dansker, foran Joachim B. Hansen som nummer 177.