Cecilie Brøgger Nielsen har som den første danske spiller vundet den professionelle turnering Texas Womens’ Open.

Det er ikke verdens største turnering, men det er mesterskabet for kvinder i en stat, der er fire gange så stor som Frankrig, og det er spillet siden 1933.

Cecilie Brøgger Nielsen er en af ’Red Raiders’ fra Texas Tech., og hun har netop vundet den professionelle turnering Texas Womens’ Open på Wildhorse GC.

Før sidste runde var hun tre slag efter de førende, men efter runder i -2 og -4 sluttede hun af med -6 og sluttede i -12, hvilket var nok til sejr.

Hun var nået frem i spidsen, da turneringen blev afbrudt af torden med tre huller tilbage. Pausen blev på lige knap 2 timer, men hun var ikke det mindste rystet – i hvert fald ikke af nerver – da spillet blev genoptaget, og hun sluttede af med tre sikre pars.

De manglende nerver skyldtes, at hun var nødt til at koncentrere sig om et maveonde, som fik hende til virkelig at tage et slag ad gangen, mens hun forsøgte at blive færdig så hurtigt som muligt.

Som vinder modtog Cecilie Nielsen et gavebevis på 1000 $, mens den bedst placerede professionelle spiller, Kelsey Sear fik 12.500 $.

Turneringen blev spillet første gang i 1933 og har i tidens løb haft vindere, i hvis fodspor Cecilie formentlig gerne vil gå: Babe Zaharias (5 gange), den ottedobbelte majorvinder Betsy Rawls og for to år siden Celine Boutier, Solheim Cup-spiller og vinder på såvel LPGA som LET. I 1950-54 indgik turneringen i LPGA.

Cecilie Nielsen spillede i Furesø, til hun begyndte på college i Texas. I den forbindelse meldte hun sig ind i Smørum, der har en fremragende dameafdeling. At vi ikke har set hende i Danmark som Smørumspiller skyldes dels corona, dels at hun sidste år skulle spille US Womens’ Am. Nu er hun tilbage i Danmark og er endnu en bejler til en plads på Smørums førstehold -et behageligt problem. Der er så mange af dem, at klubben med sikkerhed har det stærkeste danske andethold!

Cecilie Nielsen, der i 2018 vandt DM for juniorer og i 2017 blev delt nr. 5 i British Open Am, vil være blandt deltagerne i Smørum Ladies Open på LET ACCESS Series. Her får hun konkurrence af ikke mindre end 18 danske spillere, blandt dem LET-spilleren Linette Holmslykke.