REVIDERET: Lørdag var Kevin Na den første af de mest prominente navne i denne uges LIV Golf  Series London, som officielt afstod sit PGA Tour medlemskab. Mandag var det så Phil Mickelson, der ved at konfirmere sin deltagelse i ugens turnering i London, satte sit medlemskab på spil. Han har dog ikke opsagt det, da han siger, at han har arbejdet hårdt for at opnå sit lifetime membership.

Og nu har også Dustin Johnson, den højest rangerede og mest profilerede af alle 48 spillere i turneringen, som nummer 11 i verden, tidligere verdensetter og majorvinder, meddelt at han afstår fra sit PGA Tour medlemskab og melder sig ud. Det gjorde han på et pressemøde forud for turneringen.

Dermed forhindrer DJ og Kevin Na at blive sanktioneret af PGA Tour, og det kan vise sig at være en rigtig god idé. Der spekuleres nemlig i, hvorvidt det vil være juridisk muligt at forhindre spillerne i at deltage i f.eks. majors når de ikke er omfattet af en sanktion. Det er nemlig hverken PGA Tour eller DP World Tour, der arrangerer de fire majors. Det er derimod PGA of America (PGA Championship), USGA (US Open), Royal & Ancient (The Open) og Augusta National Golf Club (The Masters), og ingen steder er medlemskab af PGA Tour (eller DP World Tour) en forudsætning for at deltage. Det er alene spillernes placering på verdensranglisten, kvalifikation og tidligere meritter, der ligger til grund. Om Mickelson kan sanktioneres fra at deltage vil formentlig være et spørgsmål som kun jurister kan besvare.

Hverken PGA Tour eller DP World Tour har meldt noget officielt ud om sanktioner mod de spillere, der på trods af at de to gamle tours ikke har givet dem frihed til at spille LIV Golf turneringen i London, alligevel har tilmeldt sig. Nogle røster i branchen mener, at man afventer at de rent faktisk slår ud i London. Før de har gjort det har de nemlig ikke formelt brudt nogle regler. Det er naturligvis fuldt ud acceptabelt ikke at spille en given turnering, i dette tilfælde RBC Canadian Open og Scandinavian Mixed. Det kræver dog ‘orlov’ fra de to tours at spille andre turneringer.

Det store spørgsmål er nu om flere, eller snarere, hvor mange, der når at opsige deres medlemskab inden de selv bliver ‘smidt ud’.

Et andet interessant spørgsmål er om Official World Golf Ranking vil acceptere LIV Golf turneringerne som tællende til verdensranglisten. LIV Golf Series London står ikke opført på listen over OWGR tællende turneringer i denne uge.

Foto: Getty Images

Forrige artikelSikker majorsejr til Minjee Lee
Næste artikelTirsdagsanekdoten hilser den første danske sejrherre i Texas Womens Open
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.