Ingen slinger i valsen. Minjee Lee vandt i stensikker stil USA Women’s Open og sikrede sig den største pengepræmie nogensinde i kvindegolfens historie, 1,8 mio. $.

Det gjorde hun med en runde i par, 71. Australieren flirtede også med turneringens scoringsrekord med vinderscoren 13 under par, men den har Juli Inkster stadig (-16 tilbage i 1999), og det er vel reelt også den mest ligegyldige rekord man kan forestille sig; forskellige baner, forskelige årtier. Til gengæld ærgrer hun sig måske en lillebitte smule over ikke at levere fire runder i 60’erne og fire runder under par.

Sejren var Minjee Lees anden major inden for et år, hun vandt Evian Championship i juli 2022, og hendes anden sejr inden for en måned efter hun vandt Founders Cup for tre uger siden.

Mina Harigae gjorde hvad hun kunne for at skabe en duel ud af finalerunden, men lykkedes ikke. Hun gik sidste runde i 1 over par, og sluttede 4 slag efter Lee på en fornem andneplads, hendes bedste resultat i karrieren. Hye-Jin Choi blev nummer tre i 7 under, Jin Young Ko -6 og Lydia Ko fulgte på de næste pladser. Hædrende omtale går til den svenske amatør Ingrid Lindblad, som efter en uge i nærheden af toppen, sluttede på delt 11. plads i -1, som bedste amatør.

Horschel i kontrol

På forhånd var Billy Horschel kæmpe favorit til at køre sejren hjem i den store The Memorial Tournament på PGA Tour, som er en invitationsturnering i Jack Nicklaus’ navn, har øget præmiesum, flere FedEx Cup points og tre års excemption til touren.

Han førte med 5 slag inden finalen til Aaron Wise, og det blev der kun lavet kosmetisk om på. Wise gik -1, Horschel gik i par og bagfra kom der ikke noget seriøst angreb.

Det sluttede således: Billy Horschel -13, Aaron Wise -9, Patrick Cantley og Joaquin Niemann -7 og fem spillere i -6, blandt dem Max Homa og Will Zalatoris.

Foto: Getty Images

Forrige artikelSamoojas mirakel
Næste artikelDJ afstår PGA Tour medlemskab – Mickelson vil beholde sit
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.