Umiddelbart efter, at krigen i Ukraine brød ud, var en af de måder, man kunne skaffe sig goodwill på i golf, at hente den ukrainske junior, Misha (Michail) Golod, til USA og give ham ekstra muligheder. Han havde vist et uomtvisteligt talent ved i 2021 som den første ukrainer at spille US Amateur 2021.

David Leadbetter gav ham et gratis år på sit academy, og en privat indsamling skaffede 35.000 $ til finansieringen i øvrigt – og hvordan gik det så?

Indtil videre rigtig godt. Han blev fulgt til USA af sin mor, der straks rejste tilbage til familien, som indtil videre er intakt, om end den lever under samme kummerlige forhold som andre ukrainere.

Han lærte ifølge sig selv helt nye måder at træne på, hvor man især kunne lægge et stort arbejde i små detaljer, og resultaterne indfandt sig hurtigt. Han vandt Notah Begay III Junior Championship, han vandt det floridianske amatørmesterskab og havde adskillige fine resultater i øvrigt, over nytår en 10. plads i den prestigefulde Orange Bowl.

Denne sidste turnering er jagtmark for coaches, der vil hente spillere til deres collegehold, og Misha fik to meget attraktive universiteter at vælge imellem. Han har valgt at spille på University of North Carolina, hvor han mener både at have fundet de bedste træningsfaciliteter og et fint sammenhold.

… og her står han nu.

PS Dagens rygte: Augusta National planlægger at lave en Masters for kvinder.

Forrige artikelStor sejr til Rose
Næste artikelUgens tv-golf: Ni danskere i Singapore – alle de bedste i Phoenix
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.