Hul 17 på TPC Sawgrass er frygtet. Ikke blot af de dårlige spillere, blandt hvilke Angelo Spagnola 1985 blev berømt for at spille hullet i 66 slag. Han hældte 27 bolde i vandet og blev derpå af turneringsledelsen dømt til at putte sig vej til hullet.

Så slemt var det ikke i år, hvor der dog havnede bolde i vandet på mange huller, fx på 16, Alex Smalleys bold i sidste runde blev våd, og han fik en dobbelt bogey – for blot at lave et sandt basketball hole-in-1 på 17, Bolden ramte kanten af green, sprang højt op i luften og røg direkte i hullet som et ‘dunk’!

Det var det tredje hole-in-1 på 17, og det var rekord for turneringens historie. Det var antallet af bolde i vandet ikke. Det blev reddet af tredje runde, hvor der kun var to. I betragtning af det var totalen på 58 for hele turneringen imponerende, men det lykkedes faktisk flere at gå i vandet to gange. Først fra tee og derefter fra dropzone; eller først fra tee og derefter et putt over green.

Adskillige spillere fik ødelagt en eller fin indsats på dette hul, hvis de blev for forsigtige eller havde for meget adrenalin i kroppen.

Gennemsnitscoren var naturligvis lavest, 2,72 i 3. runde. I første runde var den 3,04, i sidste runde var hullet det sjettesværest med 3,13, i anden runde var hullet det næstsværeste med 3,37, mens spillerne nær cutgrænsen var desperate.

Hul 17 er fortsat et af PGAs mest spektakulære.

 

 

Forrige artikelNyt golfakademi i Ikast
Næste artikelNicolai Tinning indstiller karrieren
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.