Han gjorde det, men næsten til sidste slag i Charles Schwab Cup Championship var det usikkert, om 64-årige Bernhard Langer ville vinde sin sjette Charles Schwab Cup; beviset på, at man har vundet Order of Merit på Champions Tour.

Torsdag spillede han med voldsomme smerter i ryggen og var tæt på at trække sig, men han kom rundt i -3 og direkte til behandling.

– Jeg var ved at skrige efter hvert slag, og jeg forstår slet ikke, at det gik, sagde han.

Igen fredag måtte han bide smerterne i sig og gik i +1, men før lørdag var der sket en mirakuløs bedring, som han fejrede med en runde i -8, afsluttet med birdie-eagle på 17 og 18.

-2 i sidste runde bragte ham frem som delt nr. 17, men Jim Furyk, som havde ført før sidste runde, kunne stadig vinde med eagle på 18 – og det havde Langer demonstreret muligheden af.

Furyk havnede imidlertid uden for green, flis og bunker, og det indspil havde han i realiteten ingen chance for at hole. Han måtte nøjes med en par, og Langer havde sat aldersrekord for at vinde trofæet (billedet/ Getty).

Han var meget rørt: – Da jeg løb rundt som dreng i den lille tyske by Diedorf drømte jeg ikke om alt dette. Jeg lærte ikke engang engelsk og koncentrerede mig ikke om det i skolen, men nu bor jeg her i mulighedernes land og har spillet og oplevet steder i verden, som jeg ikke anede eksistensen af. Det har været et fantastisk liv.

– Nu vil jeg holde seks dages pause, få min ryg helt i orden, og så håber jeg at være klar igen på Hawaii til januar. Det er unge, stærke spillere, der strømmer ind på Champions Tour, men jeg håber da, jeg kan vinde en gang eller to mere, sluttede Langer, der langt om længe begynder at ligne en mand på over 50 – uden at det påvirker hans golf synderligt indtil videre!