Byron Nelson var den første vinder af den turnering, der i denne uge spilles som C J Cup Byron Nelson. Han vandt den under navnet Texas Victory Open i 1944 i -8. Det lyder meget normalt, men nr. 2 sluttede i +2, så sejrsmargin var ti slag.

I 2008 var jeg sammen med min kone – og fotograf – inviteret til Four Seasons Golf Club, der da var hjemsted for turneringen, som hed HP Byron Nelson Championship. Når man var på vej til at spille banen eller stedets anden bane, Cottonwood, kom man forbi en kæmpe statue af Byron Nelson, og hele klubhuset var fuldt af historiske fotos.

 

Four Seasons Golf

 

Vi blev indlogeret i Payne Stewart suite, der lå med udsigt over green på 18. hul og normalt kostede 5000 $ – per døgn. Vi spillede begge baner og brugte stedet som udgangspunkt for en udflugt til Dallas Cowboys Golf, som unægtelig også var noget af en oplevelse (det er den stadig!).

Da vores næste logi blev aflyst, spurgte vi, om vi kunne beholde huset en dag mere, og det kunne vi – for 100$. Hvorefter vi drog videre til Ryder Cup på Valhalla og Tour Championship finale på East Lake.

Ind imellem er det dejligt at være golfjournalist.

Forrige artikelFlot sjetteplads til Emily i LA
Næste artikelUgens tv-golf: Morgengolf fra Kina
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.