I weekenden blev Dimension Data Championship spillet på de tre fantastiske baner, der ligger på golfresortet Fancourt i det østlige Sydafrika. Desværre var der ikke tv på, for det er en særlig oplevelse at se stjernerne spille på Montagu, Outeniga og især The Links.

Gary Player fik ansvaret for at udvikle de tre baner, og mens de to skulle være traditionelle, fik han helt frie hænder med den tredje, som på en tidligere flyveplads blev til The Links.

Intet blev tilbage. Flere hundrede tusinde m3 jord blev erstattet med mere end 500.000 m3 sand på til skabelse af et område med klitter, siv, ondulerede fairways og fantastiske greens, der også har deres hældninger. Imellem teesteder og fairways blev der lagt søer og vild natur, så banen kræver en livskraftig carry og koster højhandicappere såvel masser af bolde som lyst. De bør med andre ord holde sig væk.

Selv om det er en ’falsk’ links, anerkender alle, at den spiller som en rigtig. Kun det skotske vejr er det ikke lykkedes at efterligne, og det er en ekstra attraktion.

Stjernernes paradis

 

Volvo Golf Champions - Day Four Getty Images
Ernie Els er blandt de stjerner, som Branden Grace inviterer til at afgøre indbyrdes væddemål på The Links (Getty).


Lavhandicappere og stjerner elsker banen. Her afgør folk som Ernie Els, Retief Goosen, Richard Bland, Hennie Otto, Branden Grace og naturligvis Player selv deres væddemål, og Player sørger jævnligt for at gøre opmærksom på, hvem der er ansvarlig: – Det er formentlig min største bedrift som designer! Den vil stimulere dine sanser, røre dine følelser og udfordre din kunnen.

Utrolig natur
Fugle og dyr er naturligvis ligeglade med, om banen er falsk eller ægte og skaber en fantastisk ramme. Der er sat særlige pæle op til rovfugle, der ikke mindst kan jagte svømmefuglene i søerne, og blandt dyrene ses sågar karacaler (en art gepard, verdens hurtigste dyr).

Der er fire udslagssteder, og banen er fra 6930 m fra Championship Course til 5205 m fra rød. De fleste huller har britiske navne som Westward Ho!, Long drop, Calamity, Prayer etc., men hul 10 hedder dog Kilimanjaro pga. den stærkt eleverede green.

Samtlige huller er barske, men hul 12 par-4 hedder ikke uden grund ’Sheer Murrrder (’Rent Morrrd’). Her skal man først præstere et langt drive, der undgår bunkers i højre og rough i venstre, og derefter skal man finde den smalle, bakkede – og hurtige – green mellem en sø i venstre og led rough i højre. Baneguiden anfører med rette, at par på dette hul vil føles som en birdie.

For at spille banen skal du enten være medlem eller have købt en af de golfpakker, som Fancourt tilbyder. En pakke, som ikke er billig, men som giver en oplevelse, man aldrig vil glemme.