Den, som får, skal have mere uden at gøre ret meget for det, er en slags motto for PIP, Player Impact Program, på PGA.

100 mio. $ bliver uddelt til de 20 spillere, der har ydet mest til golfspillets positive omdømme i medierne i løbet af et år.

Kriterierne er: 1. Antal søgninger på spilleren på internettet. 2. Artikler om spilleren i medierne. 3. Den tid, spillerens sponsorer får lørdag og søndag i tv-transmissioner. 4. Det almindelige kendskab til spilleren i den amerikanske befolkning. 5. Omtale på de sociale medier i almindelighed og evnen til at interagere og være sammen med almindelige golfere.

PIP blev oprettet i 2021, og da fik Tiger Woods (billedet/ Getty) de penge, der er toppræmien. Det var 10 mio. $. Det gør han igen i år, hvor den samlede sum er fordoblet, så han nu indkasserer 15 mio. $. De følgende på listen er:

2. Rory McIlroy 12 mio. 3. Jordan Spieth 9 mio., 4. Justin Thomas 7.5 mio., 5. Jon Rahm 6 mio., 6. Scottie Scheffler 5.5 mio., 7-10. Xander Schauffele, Matt Fitzpatrick, Will Zalatoris, Tony Finau, alle 5 mio. 11-15 Collin Morikawa, Shane Lowry, Kevin Kisner, Max Homa og Billy Horschel 3 mio., 16-20 Rickie Fowler, Adam Scott, Jason Day, Patrick Cantlay og Viktor Hovland, alle 2 mio.

Det er da virkelig julehjælp til de fattige!

 

Forrige artikelRasmus skal spille Hero Cup
Næste artikelIgens tv-golf: To gange DP World Tour og Tigers invitationsturnering
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.