Forleden var det Masters’ fødselsdag. I dag fylder Champions Dinner 69.
I 1951 foreslog Ben Hogan, at man tirsdag aften før Masters samlede alle de tidligere vindere til en middag, hvis uniform skulle være den grønne jakke. Han ville selv betale hele gildet, men til gengæld også bestemme menuen, og de eneste udenforstående, der kunne komme med til bords, var præsidenten for Augusta National og Bobby Jones, så længe han levede (han døde i 1971). Det blev accepteret og har været en fast del af Masters-ugen siden.

Adam Scott var i 2013 den første australske Masters-vinder nogensinde, og der var nogen nervøsitet over, hvad han kunne finde på at servere – det er dog muligt at få et mere traditionelt alternativ, hvis man ikke er så nysgerrig.

Tidligere vindere har serveret deres hjemlands specialiteter. Det var ikke skræmmende, når Bernhard Langer serverede wienerschnitzler, men mange turde ikke forsøge sig med Sandy Lyles skotske haggis, der var fuld af indvolde; eller Charl Schwartzels Boerewors (snoede sydafrikanske pølser) med den slags chutney, der går under kælenavnet ’abemandelsovs’, selv om der hverken er abe eller mandler i.

Scott koketterede med muligheden for at servere ristet kænguru, men gav på forhånd afkald på at servere det værste af, hvad man kan opleve på kontinentet: Vegemite! En forfærdelig form for pålæg, der er lidt figenagtig, og som man får australske børn hjernevasket til at spise, før de lærer at tænke selvstændigt.

I alt 30 tidligere vindere var mødt frem for at spise sammen med Augusta Nationals præsident Billy Payne, og det mest kontroversielle på menuen var Moreton Bay Bugs, der heldigvis ikke er biller eller insekter, men en mini-hummer, også kaldet Bay Lobster. Den blev fløjet frisk til Georgia fra Queensland og har formentlig været aldeles delikat.

Desserten kunne alle med garanti bifalde. Den udgjordes af Scotts mor Pams udgave af pavlova – en dessert med marengsbund og friske frugter. Den er opkaldt efter den russiske ballerina Anna Pavlova, efter at hun havde fået den på en turné i Australien i 1920erne.

Når vi  nu alligevel er så meget hjemme for tiden, hvorfor så ikke forsøge sig med at lave en pavlova. Her er opskriften:

Australsk pavlova

Til marengsbunden:

6 æggehvider

½ knivspids salt

5 dl sukker

1 teskefuld vaniljesukker

2 teskefulde eddike

 Til fyldet

3 dl piskefløde

300 g frisk frugt – vælg selv

Marengsbunden: Æggehvider og salt piskes til fast skum. ¾ af sukkeret tilsættes, og der piskes, til massen er stiv. Resten af sukkeret vendes i sammen med eddike og vaniljesukker. Lav en cirkel, ca. 30 cm i diameter, i bagepapir og læg det på en plade. Fugt det med vand og påfør marengsmassen med tilpas afstand til kanten af papiret. Bag den midt i ovnen ved 100 grader i ca. halvanden time, til den er tør udvendig og sej indvendig. Fjern papiret og lad marengsen køle af på en rist.

Fyld: Pisk fløden stiv og læg den på kagen umiddelbart før servering. Pynt med bær og/eller frugt efter dit eget valg.

Billedet (Getty) viser de to bedste pavlovaer, der sidste år på New Zealand blev bagt til ære for deltagerne i Netball Constellation Cup.

Forrige artikelVerdensranglister på stand by
Næste artikelOL udsat til sommeren 2021 – giver håb for Olesen
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.