Den historiske beslutning om at udsætte De Olympiske Lege til senest sommeren 2021 giver naturligvis håb for en del atleter, der lige nu ikke var kvalificeret til sommerens planlagte OL og på grund af Coronavirusen er forhindret i at konkurrere, træne og – ja, kvalificere sig.

En del danske herre golfspillere øjner nu også pludseligt et håb om at komme med i den olympiske golfturnering. Ingen mere end suspenderede Thorbjørn Olesen.

Olesen, der ikke har spillet turneringsgolf siden slutningen af juli, sidder og afventer den dom, der efter planen skal falde efter en stribe retsmøder, der indledes i London 11. maj – altså hvis domstolene arbejder til den tid. Afhængigt af hvilket udfald dommen giver, må man formode, at Olesen kan genoptage karrieren, og med udsættelsen af OL giver det ham mulighed for at forsvare den plads, han trods den langvarige suspension, har holdt fast i.

Han er næstbedst placerede dansker som nummer 147 på OWGR (Lucas Bjerregaard er bedst som nummer 119), og lige efter ham lurer 19-årige Rasmus Højgaard, der p.t. er nummer 184. Med kun få uger til at kvalificere sig i juni måned – hvis European Tour/PGA Tour kommer op at køre igen til den tid – kunne det blive svært for en formentlig rusten Olesen, at holde formstærke Højgaard stangen. Men med et helt år til at genfinde sit niveau, åbner muligheden sig pludselig betragteligt.

Hos kvinderne synes det umuligt for andre end Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen at kvalificere sig.

Foto: Getty Images

DEL
Forrige artikelTirsdagsanekdoten om en 69 års fødselar
Næste artikelPolitiet sagde god for golfspil
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.