Karen Blixen, Remi Martin, kaffe og cobraslanger

Igen i år blev Kenya Open på Challenge Touren spillet på Karen CC, om hvilken man altid får at vide, at den er opkaldt efter Karen Blixen, men hvorfor og hvordan? Jo, hør nu bare!

I 1931 indså Karen Blixen, at hun ikke længere kunne drive Ngang kaffeplantagen. Det blev derfor besluttet at sælge jorden til en ny organisation, Karen Estates, der skulle skabe en forstad til Nairobi. Det var et salg med mange juridiske finurligheder, og de blev klaret med Remi Martin, der ikke kunne drikkes, men var en fremragende britisk advokat. Da jorden var usædvanligt fugtig, skulle der noget særligt til at tiltrække folk, og det blev bl.a. den golfbane, der som den første i Kenya fik frodige, grønne greens i stedet for de brune på de allerede eksisterende.

Kenya Open - Previews Stuart Franklin
Karen CC Logo

Karen Golf Club med stort, skønt klubhus og 18 huller blev indviet 23. oktober 1937, og den gode borger, der skulle slå det første slag, havde indkøbt en ny driver til lejligheden.

Da han tog sin stance til slaget, blev han angrebet af en cobraslange, og hverken driver eller cobra, men nok den slagkraftige borger, overlevede de følgende sekunders drama; og så blev den usædvanligt naturskønne bane, der stadig formentlig er Kenyas bedste, indviet – men man må stadig ind imellem suspendere spillet, fordi der er en løve i nabolaget.

Skal vi tage et lille spørgsmål til slut? Fik Karen Blixen nogensinde nobelprisen i litteratur?

Svaret er nej, selv om hun i en årrække var blandt favoritterne.