– Jeg kan ikke vente på at finde ud af, hvad der venter mig i et liv uden golf. Et liv, hvor jeg ikke enten skal spille turnering eller træne hårdt hver eneste dag.

Sådan sluttede 29-årige Lexi Thompson den pressekonference umiddelbart før US Women’s Open, hvor hun bekendtgjorde, at det er hendes sidste sæson som fuldtids golfspiller.

– Det hele startede i US Women’s Open for 18 år siden, da jeg var 12. Nu starter jeg på min 19. US Women’s Open, og den mellemliggende tid har været en fantastisk rejse, hvor jeg har nydt hvert øjeblik.

Lexi Thompson i sin US Women’s Open-debut som 12-årig (Getty)

Lexi Thompson er i gang med sin 14. sæson på LPGA, hvor hun har vundet 11 gange, bl.a. allerede som 16-årig som den yngste nogensinde til da. En sejr har været i en major, nemlig Chevron Championship 2014, men hun har også vundet to gange på LET samt én gang på den japanske dametour.

Lexi har to brødre, Nicholas og Curtis, der begge har spillet på PGA og Korn Ferry Tour.

Da det stod klart, at hun ikke klarede cuttet på Lancaster CC, fældede hun en tåre på den følgende pressekonference. Det var trods alt bevægende at have spillet sin sidste US Women’s Open, men hvem ved? Måske bliver der trods alt flere, for  hun kan jo godt nyde at spille på deltid.

Forrige artikelJapansk dobbeltsejr i kvindemajor – skotsk sejr i Canada
Næste artikelUgens tv-golf: Kvinder og mænd sammen på Vasatorp
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.