Asien hersker i damegolf, men overraskende for mange er det ikke Sydkoreanske spillere. Da US Women’s Open sluttede søndag aften, var der blandt de otte forreste spillere tre fra Japan, tre fra Thailand og to fra USA – og det var langt fra de ventede to.

Kun to spillere sluttede under par. Yuka Saso (billedet/ Getty) sluttede af med en imponerende runde i -4. Hun fik bl.a. birdies på fire af fem huller fra 12-16 på bag-9 og sluttede i -2 for dagen. Dermed sejrede hun i -4 foran Hinako Shibuno -2 efter en slutrunde i +2.

Tredjepladsen blev delt af amerikanerne Ally Ewing og Andrea Lee i par, som nr. 5 fulgte Arpichaya Yubol, Thailand i +1, og som delt 6 Akaye Furue, Japan, Atthaya Thitikul og Wichanee Meechai, begge Thailand i +2.

Man kunne ikke lade være med at have ondt af Meechai, der lå i top efter de tre første runder, men gik søndagen i +7.

Emily Pedersen blev nr. 58 i +14 efter en sidste runde i +4. Hun er nu nr. 40 i Race to the CME Globe, mens Nanna Koerstz Madsen er nr. 41.

I RBC Canadian Open holdt skotten Robert MacIntyre fast i føringen og sejrede i -16 foran Ben Griffin, USA -15, Victor Perez, Frankrig -14. Rory McIlroy, Nordirland og Tom Kim, USA -13, mens bedste canadier blev Corey Conners som nr. 6 i -12.

Begge de danske spillere rykkede frem med gode præstationer søndag. Thorbjørn Olesen blev nr. 27 i -5 og Nicolai Højgaard nr. 35 i -3. Det virker, som om de er ved at vænne sig til dagligdagen på PGA. Højgaard er nu nr. 70 i FedEx Cup, mens Olesen er nr. 146.

Forrige artikelNiklas Nørgaard nr. 4 – Nicole Broch Estrup nr. 3
Næste artikelTirsdagsanekdoten om Lexi Thompsons fuldtidsslut
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.