Rory McIlroy (billedet/Getty) har haft en fremragende sæson, og før weekendens C J Golf Cup havde han chancen for at gå til tops på Verdensranglisten for niende gang.

Han blev spurgt, hvor han havde sin øjeblikkelige motivation fra, og her var han ikke i tvivl: Fra Greg Norman.

Norman erobrede toppen af VR 11 gange, men det var nu ikke den rekord, McIlroy ønskede at erobre. Da han vandt forrige gang, passerede han Greg Normans samlede antal sejre på PGA. Med sin 23. sejr har han så for alvor efterladt Norman bagude, men den australske LIV -manager udfordrede ham på anden vis: – Vi kan jo se, om McIlroy også kan stå øverst på VR i lige så mange uger, som jeg gjorde!

Det tal var 331, og i denne uge står McIlroy øverst for 128. gang, så der er 203 uger frem, men det er altså nordirerens næste store mål, og det kræver en næsten uhyggelig stabilitet at nå det.

PS I forrige Tirsdagsanekdote beskæftigede jeg mig med en golfbane, der var ødelagt af hurricane Ian. Man har nu gjort op, at 1/8 af de amerikanske golfbaner i forskellig grad blev påvirket af Ian, og at mange af dem stadig ikke er åbnet. 212 lå direkte i Ians bane, 386 fik kaskader af regn og vind af næsten hurricanestyrke, mens 521 baner fik tropisk storm og masser af vand.

Skal du spille i Florida i den kommende tid, må du spørge dig godt for.

Forrige artikelRory McIlroy verdens nr. 1 for niende gang
Næste artikelUgens tv-golf: Sidste chance for Lucas og Joachim
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.