Henrik Stenson mente ikke, at der var noget i vejen for, at han kunne være Ryder Cup-kaptajn for Europa, selv om han var hoppet af til LIV og i sin første turnering dér vandt 32 mio. kr. Han menes at være lokket over med 50 mio. for blot at spille, så han får ikke umiddelbart økonomiske sorger.

Mon det alligevel ikke gør ondt at være blevet skrottet af DP World Tour, der ikke har tøvet, men omgående udnævnt en ny og meget vel kvalificeret kaptajn: 44-årige Luke Donald.

Donald har spillet på fire vindende europæiske Ryder Cup-hold, været vicekaptajn for de seneste to, og han har været nr. 1 på Verdensranglisten. Ikke mindst var han den, der sikrede det første singlepoint i 2012, hvor Europa lavede ‘miraklet i Medinah’. Han siger selv om sin udnævnelse:

– Jeg er utrolig stolt over at blive udnævnt som kaptajn. Det er en af de største udmærkelser, en spiller kan få at står i spidsen for vores bedste og være ambassadør for hele Europa.

– Nogle af mine bedste oplevelser i golf har været i Ryder Cup, og dem vil jeg ikke bytte for noget som helst. Det er en begivenhed, der overgår alt, og jeg kan ikke vente på at skabt nye minder i Italien næste år.

Luke Donald beholder de to vicekaptajner, Stenson havde udvalgt: Thomas Bjørn og Edoardo Molinari:

– Det er efter min mening vigtigt, at Thomas og Edoardo er en del af mit hold, og de var derfor de to første, jeg ringede og sikrede mig støtte fra, efter at jeg var udnævnt, fortæller Donald, der selv har en Ryder Cup-score på 10½ i 15 matcher og i 2011 var den første nogensinde, der vandt pengelisten på begge sider af Atlanten.