Patrick Reed vandt i søndags sin niende sejr på PGA, og den indbragte ham 1,35 mio. $. Han gjorde det aldeles suverænt efter at have vist storslået golf.

Alligevel kommenterede Nick Faldo, da Reed gik op ad 18. fairway på sidste runde, at ‘der vil altid hænge en mørk sky over denne sejr’.

Årsagen var episoden på 10. hul lørdag, hvor Reed havnede i dyb rough til højre for green. Da han nåede frem til sin bold, mente han, at den klart var fæstnet i eget nedslagsmærke, hvilket efter de nyeste regler giver automatisk fridrop. Han gravede ned i græsset efter bolden, sikrede sig, at det var hans, og kaldte først derefter på en dommer.

Han, de øvrige spillere i bolden, og dommeren var enige om, at alt var i orden, da ingen havde set bolden hoppe, før den ramte græsset. TV-optagelser viser imidlertid, at den gjorde det, og dermed kunne det ikke være sikkert, at den faktisk var blevet begravet.

Det er svært at argumentere mod noget, som resten af bolden og en dommer har givet ham ret i, og bagefter slog PGA også fast, at Reed  (og McIlroy dagen efter i praktisk taget samme situation) havde taget korrekt lempelse.

En filosof, Joseph Hall, har engang sagt, at ‘en karakterbrist kan muligvis repareres, men man vil altid holde skarpt øje med stedet, hvor den brast’.

Derfor udløste Reeds handling ragnarok på de sociale medier, hvor mange mindedes de kontroverser, der har været om Reed helt tilbage til beskyldninger om rapserier fra omklædningsrum i collegetiden samt adskillige regeldiskussioner, som han aldrig håndteret særlig godt.

Fx har han fuldstændig undladt at kommentere episoderne fra collegetiden, fx ved blot at konstatere, at de var urigtige eller evt., at det var dumheder begået som ung.

Til gengæld må man lade ham, at han i weekenden på pressemøderne besvarede alle spørgsmål uden at blinke, men han har fx kunnet se kommentarer fra kolleger som Lanto Griffin: – På en måde irriterer det os alle sammen.

Eller Xander Schauffele: – Folkesnakken er ikke positiv, men han bliver beskyttet af touren. Jeg ville have håndteret situationen anderledes.

Det er måske betop essensen af sagen: Det havde været klogt af ham at tilkalde en dommer, før han gjorde noget som helst andet, så ikke allehånde mindelser om tidligere sager omgående dukkede op i manges baghoveder.

DEL
Forrige artikel10 ÅRS SAMARBEJDE I GOLFRING FORTSÆTTER
Næste artikelUgens TV-golf: Stjernemøder i ørkenerne
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.