De to seneste uger har været et triumftog for Japan. Først sejrede Tsubasa Kajitani i Augusta National Women’s Amateur, og søndag vandt Hideki Matsuyama som den første japaner en major, Masters på Augusta National.

Første japanske mand, må vi dog huske, for Chako Higuchi i 1977 og Hinako Shibuno i The Women’s Open 2019 vandt på spindesiden.

Japanske kommentatorer græd, da Matsuyamas bold gik i vandet på 15, og reagerede euforisk, da sejren var i hus (dog ikke så stærkt, som vi ofte har hørt norske kommentatorer gøre det!).

Den japanske premierminister Yoshihide Suga kommenterede Matsuyamas bedrift: – Mens coronaen fortsætter, bevægede hans præstation vore hjerter og gav os håb.

Matsuyama selv glæder sig over, at unge nu vil kaste sig over golf, og han håber, at nogle af dem om en halv snes år kan konkurrere på det højeste niveau, men …

– Jeg har mange år tilbage, så til den tid skal de stadig konkurrere med mig!

I lufthavnen mandag morgen bemærkede man, at Matsuyama ikke havde pakket den grønne jakke ned, men havde den over armen. Der måtte ikke ske den noget på turen.

Matsuyama var i forvejen nationalhelt i Japan og er blevet brugt til repræsentative formål adskillige gange, bl.a. da han spillede med Donald Trump og den japanske præsident Shinzo Abe i Tokyo 2017. Trump blev temmelig upopulær ved bagefter at kalde ham for Matsayuma, men mente dog, at der var tale om en rigtig god golfspiller.

Gettys billede viser i øvrigt en lettet Matsuyama, da sejren var i hus.

DEL
Forrige artikelMatsuyama vaklede, men vandt
Næste artikelUgens TV-golf: Ugen derpå
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.