Hvordan golfsæsonen har ændret sammensætning gennem tiden fremgår bl.a. af to markante fødselsdage, som vi gør opmærksom på her.

Først 2. juni, hvor vi ved at gå tilbage til 1953 ser fødslen af World Cup. Det navn fik turneringen, som Danmark for første og eneste gang vandt i 2016 i opstillingen Søren Kjeldsen/ Thorbjørn Olesen, først i 1966. Til da hed den Canada Cup, fordi initiativtageren var den canadiske industrimand Jay Hopkin, der mente, at golf kunne bidrage til større international forståelse. Derfor blev første udgave også spillet på Beaconsfield GC i Quebec. Vindere blev Argentina med Roberto di Vicenzo/ Antonio Gerda, 10 slag foran Canada.

Den anden fødselsdag ligger 3. juni og gælder starten på den allerførste Ryder Cup i Worcester CC. Massacchusetts, hvor Walter Hagen i 1927 var kaptajn for USA og Ted Ray for Storbritannien. Begge hold bestod af otte spillere, der spillede en enkelt runde foursome og en runde singler. Samuel Ryder, der lagde navn til og donerede trofæet, havde ikke helbred til at rejse over og være med, og det britiske hold var yderligere svækket af, at Abe Mitchell, som skulle have været holdleder, fik blindtarmsbetændelse umiddelbart før afrejse. Ray overtog hvervet, og Herbert Jolly blev nyt holdmedlem, som dog først kunne komme med den følgende båd til USA – fire dage senere. USA sejrede så sikkert som 9½-2½.