Coachen fra University of North Texas hentede Kyle Berkshire til sit golfhold, fordi han var talentfuld og uhyggeligt langtslående.

En dag stod de på et teested, og Kyle skulle slå ud med et 3-jern. Langt ude på fairway kørte en golfbil, men coachen mente, at nu kunne han godt slå, for laseren sagde, at der var 275 meter ud.

– Nej, nej, protesterede Kyle, og da han slog til bolden, viste den sig også at havne langt forbi det sted, hvor buggyen havde holdt.

Efter at have set det, spurgte coachen, om han havde overvejet at blive longdriver, for der var potentiale til en verdensmester i ham.

Ved indgangen til 2017 var Berkshire ikke sikker på, om han ville det ene eller det andet, men allerede før collegesæsonen gik i gang, var han som 17-årig nr. 1 i verden i longdriving, og så blev han der,

I 2017 blev han nr. 2 i VM, som han vandt første gang i 2018. I år blev ejeren af firmaet bag Long driving Touren, betænkelig ved økonomien under corona-epidemien og solgte det til otte af driverne, blandt dem Berkshire.

Som golf har long driving overlevet, og der er planlagt otte World Cup-heat i 2021, bl.a. VM i august, så økonomien er i orden – men Berkshire kan ikke lade være med at spekulere over, om han ville kunne supplere sit VM-bælte med en grøn jakke fra Masters. Trods alt synes golfen for tiden at tilhøre de langt slående, så han skal ‘bare’ blive bedre omkring greens.

Han er godt klar over, at det ikke er så ligetil, men han har energien til at forsøge. I 2018 slog han minimum 50.000 drives i sin træning, fordi han har en arbejdsmoral helt i top.

Han er også klar over, at han ikke bare skal stille op på PGA Tour på et wild card og dumme sig, fx ved at misse cuttet efter to runder over 80.

– Jeg vil først melde mig til et par begivenheder på minitours, forklarer han, – og så bliver jeg forhåbentlig så god, at jeg kan kvalificere mig til PGA Tour med drømmen om at vinde Masters.

Det kan blive fascinerende at følge hans forsøg.

Vi har desværre ikke rettigheder til noget billede af Kyle Berkshire, så vi snupper et af ham, som han måske kommer til at puste i nakken, Bryson DeChambeau.