Nye nerveflænsere måtte til, før to af de tre danske hold, som kvalificerede sig til A-finalerne, havde klaret sig videre til semifinalerne.

De færreste havde troet, at danskerne, som i herrerækken slap videre som nr. 8, ville slå Irland, der havde vundet kvalifikationen suverænt, men danskere er gode i foursome, som vi spiller meget af, og begge irske konstellationer blev fejet ud med 5&4! De danske vindere var Andreas Hillersborg/ John Axelsen og Alexander Framces/ Rasmus Neergaard Petersen.

Som de to bedst placerede på verdensranglisten blev Neergaard og Axelsen sendt ud for evt. at øge, men begge tabte efter ualmindeligt flotte matcher, der under perfekte betingelser udviklede sig til birdieorgier. Til gengæld holdt såvel Hillersborg og Alexander Frances fast i føringer på et hul op ad 18, Hillersborg ikke uden et nervøst øjeblik, og dermed var favoritterne ude. August Thor Høst tabte den sidste single, men lå i -3 for seks birdies og tre bogeys, og det kan man kun give bestået.

Danmark møder nu Sverige, som er på hjemmebane, i semifinalerne, hvis andet opgør også er et arvefjendeopgør: England – Skotland. Thomas Kiel Larsson siger, at der var mange danskere forbi i dag. Forhåbentlig kommer der endnu flere  morgen.

Pigerne på El Saler i Spanien tabte begge foursomes, men lavede et fantastisk comeback med 4½ p af 5 i singlerne og sejr 4½-2½- De møder nu Tyskland i semifinalen.

Der kan de tage revanche for damerne, som tabte 2½-4½ til Tyskland efter 1-1 i foursomes. Matchen var ovre efter de tre første singler, og Danmark møder nu England i det fortsatte spil omplaceringerne 5-8.

Drengene er i kamp om niendepladsen og startede med sejr 3½-1½ over Finland.

Billedet viser det danske herrehold. Fv Alexander Framces, Hamish Brown, John Axelsen, August Thor Høst, Andreas Hillersborg og Rasmus Neergaard.

Forrige artikelGod start af Lucas og Jeff
Næste artikelTo i par
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.