Det hjalp åbenbart ikke at PGA Tour lovede større turneringer og større præmiesummer i sidste uge som et modspil til LIV Golf Series, for yderligere to ganske profilerede spillere – i deres bedste alder, vel at mærke – har taget springet til Greg Normans saudisk-finansierede LIV Golf Series, som fra på torsdag spiller på Pumpkin Ridge GC udenfor Portland i Oregon.

Matthew Wollf på bare 23 år, og allerede vinder på PGA Tour, har meldt sig til LIV Golf, og det samme har den talentfulde mexicaner Carlos Ortiz (nedenfor), som blev den blot tredje mexicanske vinder på PGA Tour i 2020-udgaven af Houston Open. Han slutter sig til landsmanden Abraham Ancer, som i sidste uge meddelte at han skiftede hest.

Houston Open - Final Round Carmen MandatoLIV Golf Series Portland har i øvrigt fået en alt andet end varm velkomst til Oregon. Flere lokale politikere med senator Ron Wyden i spidsen har udtalt sig meget kritisk om de saudi-arabiske pengefolk, og nævner udover drabet på den amerikansk-baserede journalist Jamal Khashoggi også en sag om en ung pige, der blev dræbt af en flugtbilist i 2016. Alt pegede på at den skyldige var en ung, saudisk studerende, men han forsvandt på falsk pas ud af landet inden han blev pågrebet. Alt peger på, at den saudiske regering stod bag flugten, hævder senatoren.

Der ventes protester i forbindelse med afviklingen af turneringen, men publikum på Pumpkin Ridge har på deres billetter fået besked om, at enhver form for politisk skiltning eller markering er strengt forbudt under turneringen.

Foto: Getty Images.