Den første dag af Acciona Open de España på Club de Campo Villa var ganske fascinerende. Banen er typisk for mange spanske med store højdeforskelle, irriterende bunkers og enkeltræer, en rough, der ikke er fuldstændig udsultet efter sommeren, og mange ondulerede greens, som snød mange.

Kun en af de danske deltagere kunne være tilfreds med dagen. Niklas Nørgaard Møllers (billede/ Getty) næste mål må være at komme i top-60 (sæsonfinalen) eller at vinde en turnering. Han ligger delt nr. 10 i -5, tre slag efter de to førende, Ashun Wu, Kina og Kiradech Aphibarnrat. Som delt 66 ligger JB Hansen og Marcus Helligkilde i par, mens Lucas Bjerregaard mangler to huller og ligger i +1.

I British Challenge ligger Martin Leth Simonsen og Nicolai Kristensen som delt 7 i -2. Steven Riley fører i -55. Benjamin Pole er nr. 17 i -1 og Peter Launer Bæk nr. 84 i +4.

LET ACCESS Tour er Sofie Kibsgaard Nielsen efter første runde af Santander Golf Tour Burgos nr. 7 i -4, mens Fie Olsen er nr. 33 i par.

Race to HimmerLand var der efter anden runde cut ved 30, og det klarede præcis 30 spillere. Svenskeren Charlie Lindh fører i -4 efter en stormomsust dag. Jeppe Kristian og Mathe Tandrup Laustsen er delt nr. 2 i -3, Christoffer Bring delt 6 i -2 og John Axelsen delt 9 i -1. Blandt dem, der ikke kom videre, var de dobbelte vindere Christian Jacobsen og August Thor Høst.

På Q-school i Mottram, England, blev turneringer forsinket af vejret, men efter to runder ligger Niels Andersen nr. 12 i -3. På golf’d’Hardelot klarede Patrich Dam Schou ikke cuttet efter tre runder.

Endelig fandt man de 22 spillere, der skulle videre fra Danmark til finalen i Nordic Golf League Q-school. 19 af dem var danske, bl.a. Oliver Wendt, Asserbo som nr. 2 i -6 og Mathias Lorentzen, Kokkedal (am), Joachim Nordli, Værløse (am), Jens Kristian Thysted, Smørum samt Tobias Poke, Furesø, alle i -2.

Seks spillere var i omspil om pladserne 20, 21 og 22, før Mathias Ballard, Storstrømmen, Victor Bjørløw, Næstved og tyskeren Henning Stoffersen nuppede dem.

 

 

Forrige artikelDesperat Normans nye alliance kan åbne for OWGR point
Næste artikelGolfbladet – Oktober 2022
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.