Kan man spille golf i USA? Kan man evt. have sin restauration åben i golfklubben? Kan personalet vedligeholde golfbaner, mens de er lukket ned?

Forholdene varierer fra stat til stat og faktisk fra time til time. Kun en ting kan man tilsyneladende være sikker på. David Love III har mistet sit luksushjem på St. Simons Island, Georgia i en kæmpebrand, som man kan se på nettet. Han har lagt ud, at alle gud ske lov er uskadt, og at hans families problemer er små i betragtning af, hvad USA netop gennemgår.

I Connecticutt hed det sig først, at golf var totalt lukket ned, og man kunne ikke vedligeholde banerne. Så blev det tilladt at vedligeholde, og efter en opfordring til statten om at tænke sig godt om blev det tilladt at spille golf, hvis man gjorde det efter de anbefalinger, der er for tiden.

Instruktionerne varierer fra stat til stat og er kun helt stabile i Alaska, for her er sæsonen ikke startet; og i stater som Arizona, hvor Cactus Tour endog fortsætter uanfægtet af alle problemer (en lokal kvindetour under Symetra-niveau), og hvor alt er tilladt. I mange stater er beslutningerne ‘pending’, dvs. golfklubberne har ikke fået svar på forespørgsler.

I Florida, som er hårdt ramt, er der totalt golfforbud nogle steder, men fx i The Villages 50 km fra Orlando, er samtlige godt 50 baner normalt åbne.

Formentlig trods alt med færre spillere end normalt, men det virker, som om coronasmitten har kronede dage blandt mange amerikanske golfspillere.

Billedet er fra Silver Springs CC, der er åben.

DEL
Forrige artikelGOLFBLADET dropper april og maj-udgivelser
Næste artikelTrump og hans forgængere om golf – og sig!
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.