Det var et af de mere upåagtede navne, der kom bedst fra start i PGA Tours første slutspilsturnering Northern Trust i New York.

Troy Merritt (billedet) gik ind i turneringen som nummer 72 på FedEx Cup ranglisten, men holder han hele vejen hjem, vil han avancere helt frem til en fjerdeplads. Det siger lidt om betydningen af resultatet i denne og de kommende uger.

Troy Merritt gik en fornem, bogeyfri runde på Liberty National GC i 9 under par (62), ét slag bedre end et af de helt store navne, Dustin Johnson, som heller ikke lavede bogeys, men på et tidspunkt havde fire birdies i træk på for9.

Kevin Kisner og Jon Rahm følger lige efter i -7, og alle de fire bedst-placerede var bogeyfri for dagen på en bane, hvor der virkelig kan skydes nogle lave scores.

Skidt af Tiger

Den førende spiller i FedEx Cup’en Brooks Koepka, kom knapt så godt i gang og ligger blot delt 65 i -1. Helt galt gik det for Tiger Woods. Masters-vinderen har bestemt ikke fundet magien fra de glade dage i april og ligger på delt næstsidsteplads i +4.

I WinCo Foods Portland Open på Korn Ferry Tour ligger Sebastian Cappelen blot nr. 107 efter en første runde i par. Robby Shelton, der er nr. 2 på Korn Ferry Tour Rankings, fører turneringen i -10 og vil, hvis han holder hjem, overtage førstepladsen på ranglisten.

Foto: Getty Images

 

Forrige artikelOtte klarede danske cuts i Ry – resultatrundtur – opdateret
Næste artikelTre danskere har sejrschance i Ry
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.