De tre bedst placerede i Made in Denmark Challenge ligger måske kun nr. 9, 16 og 24, men de har alligevel chance for at vinde på banen i Ry, hvor der nu gennem tre runder er scoret kaskader af birdies.

Fem spillere deler førstepladsen i -17: Roope Kakko, Finland, Joel Sjöholm, Sverige, Calum Hill, Skotland og englænderne Richard Bland samt Matthew Jorden.

Bedst placerede dansker er Benjamin Poke, der med fire birdies på 12-16 hoppede frem som nr. 9 i -15, og hullerne 11-16 er i det hele taget fine birdiechancer, for den bedst placerede amatør, John Axelsen (billedet), har på alle tre runder scoret fire birdies på disse huller, om end det har varieret en smule fra dag til dag, hvor hans putts er faldet i. Axelsen ligger nr. 16 i -14.

Martin Leth Simonsen ligger som 24 i -13, og også Martin Ovesen samt endnu en amatør, Anders Emil Ejlersen, klarede det sekundære cut som nr. 40 i -11.

Axelsen og Ejlersen må være populære hos de fem spillere, der klarede sig til finalerunden som nr. 46 delt, for det gjorde nemlig de 45 bedste professionelle!

Ude før sidste runde er Oliver Hundebøll, for hvem det må virke surrealistisk, at -9 kun rakte til en placering som nr. 53, August Thor Høst som nr. 56 i -8 efter en fin præstation, og Mark Haastrup som nr. 66 i -5.

Mon ikke der kan ventes mange tilskuere i Ry lørdag, når afgørelsen falder?

Forrige artikelTroy Merritt fører – Tiger tæt på bunden
Næste artikelNy topplacering til Niklas Nørgaard Møller – damestillinger
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.