European Tour rykker karavanen til de Schweiziske alper i Crans-sur-Sierre, hvor Matthew Fitzpatrick skal forsøge at vinde for tredje år i træk. Nicole Broch Larsen skal forsøge at følge op på sidste uges fornemme andenplads i Portland. Sebastian Cappelen spiller sin – forhåbentlig – sidste turnering på Korn Ferry Tour og otte danskere jagter vitale points til Challenge Tour ranglisten i Belgien.

Der er masser af dansk aktivitet på de forskellige tours i denne uge, hvor PGA Tour holder fri efter sidste uges Tour Championship. I stedet gælder det Korn Ferry Tour Championship i Newburgh, Indiana, hvor de sidste kort til den kommende sæsons PGA Tour skal fordeles og hvor dem, der allerede har sikret sig tourkortet, som Sebastian Cappelen (billedet), kan spille sig lidt frem i rangerings-hierakiet. Jo bedre kort, desto flere starter på ’den store tour’. Sebastian Cappelen spiller forhåbentlig sin sidste Korn Ferry Tour turnering, for vi krydser jo fingre for, at han etablerer sig på PGA Tour i den kommende sæson. Bemærk, at turneringen spilles fredag-mandag. GOLFTV/Eurosport sender live fra turneringen alle fire dage. 19-22.00 fredag/lørdag med Thomas Troels-Smith som kommentator (også Eurosport 2) og søndag/mandag hhv. 19-22.00 og 21-00.00 kun på GOLFTV med Anders Sigdal og Andreas Hartø som kommentatorer.

Mere dansk?

I Portland, Oregon, skal Nicole Broch Larsen forsøge at bygge videre på sidste uges andenplads i Canada. Der er vist ingen tvivl om, at hun er rejst til den amerikanske vestkyst med masser af selvtillid. Også Nanna Koerstz Madsen er med, og hun er sikkert ivrigt efter hurtigt at genvinde pladsen som bedste dansker på Race to CME Globe og Rolex Rankings. De danske piger foretrækker turneringerne i det nordlige Amerika, hvor græstyperne minder om det de er vokset med herhjemme. Med i feltet er også et hav af topspillere med sidste uges Jin Young Ko i spidsen. Hun har spillet sine seneste 106 huller uden én eneste bogey – hvornår kommer den første? Også norske Suzann Pettersen er med, og får forhåbentlig fire runder til at banke rusten af inden det går løs til Solheim Cup, hvor hun trods barselsorlov har fået et Captain’s Pick. Det er hendes blot 10. turneringsstart i over halvandet år. Viasat Golf/Viaplay sender igen alle fire dage, fra 23.30 torsdag/fredag og fra 00.30 lørdag og søndag nat med amerikanske kommentatorer.

I Europa stiller otte danskere op i jagten på vitale points til Challenge Tour ranglisten i KMPG Trophy på Millennium Golf i Paal i Belgien, blandt dem Martin Leth Simonsen, der har mest at spille for, da en topplacering kan bringe ham indenfor Top15 igen.

Alpekongen

European Tour er nået til en af de velkendte turneringer, Omega European Masters i de tynde luftlag i Crans-sur-Sierre. Matthew Fitzpatrick er om nogen tourens ’alpekonge’, og burde stille op i rød-prikket bjergtrøje. De seneste to år har han vundet turneringen, og jagter derfor et markant og sjældent hattrick.

Joachim B. Hansen slår torsdag ude i dagens første bold kl. 7.40 om morgenen, og efter en god uge i Sverige i sidste år må vi håbe, at han kan lave et nyt godt resultat, så han kan sikre tourkortet inden det bliver alt for neglebidende. Han ligger 105 på Race to Dubai, hvor de 110 øverste sikrer tourkortet. Søren Kjeldsen har før gjort det godt i bjergene, og søger også en topplacering,m som der har været lidt for få af i år. Thomas Bjørn er også til start og det gælder også Lucas Bjerregaard, der i Schweiz indleder et lille sensommerryk på Race to Duabi frem mod sit titelforsvar i Skotland om en måneds tid.

Blandt forhåndsfavoritterne er Sergio Garcia, Tommy Fleetwood og sidste uges vinder Erik van Rooyen, samt spillere som Bernd Wiesberger og Danny Willett. Viasat Golf/Viaplay sender fra 11.30-14 og 15.30-19 de to første dage, samt 12.30-17.30 i weekenden med Michael Lermark og Jesper Kjærbye som kommentatorer.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGolfrunde med storslået udsigt
Næste artikelGOLFSPILLER TIL FINGERSPIDSERNE
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.