Lucas Bjerregaard varmer op til næste uges US Open i RBC Canadian Open på Hamilton G&CC syd for storbyen Toronto. Her kommer danskeren, der p.t. er nummer 44 på verdensranglisten, op i mod et ganske stærkt felt, som bl.a. tæller tre af verdens fem bedste spillere; nemlig Brooks Koepka, Dustin Johnson og Rory McIlroy.

Det er første gang at Canadian Open spiller i den første uge af juni, som optakt til US Open, og det har utvivlsomt trukket nogle flere af de absolutte topspillere til end der normalt stiller op i den hæderkronede gamle turnering, som er blevet spillet siden 1904. Det er sjette gang Hamilton G&CC lægger bane til turneringen, første gang var helt tilbage i 1919, så årets turnering er også et 100 års jubilæum.

Der blev senest spillet her i 2012, hvor Scott Piercy vandt, og i 2016, hvor det var Jim Furyk. De er begge med i feltet i år. Sidst en canadier vandt turneringen var helt tilbage i 1954, så der hviler næsten forbandelse over turneringen. Årets canadiske topnavne er vinderen af Valero texas Open i år, Corey Conners, Adam Hadwin og så ikke mindst McKenzie Hughes, som er født og opvokset i netop Hamilton.

RBC Canadian Open er også kvalifikationsturnering til The Open i næste måned på Royal Portrush. De tre bedste indenfor top10, der ikke i forvejen er kvalificeret, får en plads i The Open. Portrush’ egen Graeme McDowell er endnu ikke kvalificeret, så han stiller naturligvis til start i Canada i håb om at sikre sig en plads på hjemmebanen.

GOLFTV sender alle fire dage – torsdag/fredag fra 21.00 til midnat, og lørdag/søndag fra kl. 19. Der er featured groups allerede fra kl. 13. Torsdag og fredag sendes også på Eurosport 2.

GolfSixes

European Tour har igen i denne uge et specielt format på kalenderen. Golfsixes spilles på Oitavos Dunes i Cascais i Portugal. Her spilles der for to-mands hold i et seks hullers knockout format, og der er både herre- og damehold med. Turneringen starter først fredag og afvikles på blot to dage. De 16 hold er inddelt i fire grupper, der spiller alle mod alle fredag og lørdag går de to bedste hold i hver pulje vindere til knockout fasen indtil en vinder er fundet. Danmark har tidligere vundet GolfSixes (Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard i 2017), men i år stiller Jeff Winther og Joachim B. Hansen op i rødt og hvidt. Og formatet med en masse larm og støj, DJ’s og fest forekommer at passe den tilbagelænede Jeff Winther ganske godt. Flere nationer stiller dog med stærke hold, så der skal spilles god golf. England stiller med både et herre- og et damehold, og Tysklands damer stiller med den formstærke Esther Henseleit og pigen med det utrolige navn Laura Fünfstück, som er hhv. nummer 3 og 9 på LETs order of merit. Viasat Golf/Viaplay sender fra 12.30-18.30 fredag og lørdag

11 mand i Schweiz

Challenge Tour spiller Swiss Challenge i Lucerne, hvor Rasmus og Nicolai Højgaard, Lasse Jensen, Martin Leth Simonsen, Christian Glöet, Nicolai Tinning, Jeppe Huldahl, Mark F. Haastrup, Martin Ovesen, Benjamin Poke og Marcus Helligkilde udgør et talstærkt og spillemæssigt formstærkt kontingent.

På LPGA Tour spilles der Shoprite LPGA Classic i New Jersey. Deltagerlisten er ikke tilgængelig, men Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen stiller så vidt vi ved op. Kan ses fredag fra kl. 18-21, lørdag og søndag fra 21-23.30 på Viasat Golf/Viaplay.

Sidste uges vinder på Web.com Tour Sebastian Cappelen stiller til start i BMW Charity Pro-Am presented by Synnex, der afvikles i South Carolina. Turneringen spilles som en pro-am. Kan ses med amerikanske kommentatorer på streamingtjenesten GOLFTV, der også viser PGA Champions Tours Mastercard Japan Championship.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten med sand jernmand
Næste artikelVerdens største golfmagasin solgt
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.