Sidste uge sluttede golfsæsonen på LPGA Tour og DP World Tour, i denne uge slutter den på Ladies European Tour, mens den nye sæson begynder på DP World Tour.

Otte danskere er i aktion, når det går løs på Costa del Sol med LET’s sæsonfinale Andalucia Costa del Sol Open de España, og med Fortinet Australian PGA Championship og Joburg Open, der spilles simultant.

Smilla Sønderby (billedet) har brug for et godt resultat for at rykke ind i Top60 på ranglisten, der giver den bedst mulige kategori på LET, desuden er Emily Pedersen og Nicole Broch Estrup ti start. For Nicoles vedkommende bliver LET hendes full-time tour i 2023.

Efter at have mistet sin kategori på DP World Tour må Joachim B. Hansen tage de starter, der kommer, og én af dem er Joburg Open, som han jo vandt i 2020, og derfor kan stille op i som tidligere vinder. Han før følgeskab af Oliver Hundebøll og Martin Leth Simonsen, der spiller deres første turnering med et fuldt medlemskab af touren i baglommen.

I Australien stiller brødrene Højgaard til start. Feltet domineres af australiere med stjernerne Adam Scott og Cameron Smith som de store trækplastre. For The Open vinderen, Smith, er det en kærkommen anledning til at høste nogle verdensranglistepoints efter han skiftede til LIV Golf i sommer.

TV-tider: Fortinet Australian PGA Championship fra kl. 03.30 torsdag til søndag på V Sport Golf/Viaplay.

Joburg Open fra kl. 11.00 torsdag til søndag på V Sport Golf/Viaplay.

Andalucia Costa del Sol Open de España fra kl. 14.30 torsdag til lørdag, og fra kl. 13.30 søndag på Discovery+/GOLFTV.

Foto: Tristan Jones/LET

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om endnu et navneskifte på Order of Merit
Næste artikelBeskeden dansk start over hele linjen
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.