Rasmus Højgaard får kam til sit hår og særdeles hård modstand, når han torsdag tee’r op til WGC-Workday Championship på The Concession Golf Club i Bradenton, Florida.

Den unge dansker, der er kommet med i det eksklusive felt på grund af sin top20 placering på Race to Dubai i 2020, og aktuelt er nummer 73 i verden, skal nemlig op i mod 48 af verdens p.t. 50 bedste golfspillere. Kun Paul Casey (16) og den skadede Tiger Woods (50) er ikke med i turneringen, der på grund af Covid-19 er flyttet fra Mexico til Florida og har fået en ny, midlertidig titelsponsor.

Feltet er i øvrigt på 72 spillere, og der spilles uden cut, så der er gode penge til alle og mulighed for også at høste gode verdensranglistepoint.

V Sport Golf/Viaplay sender fra 19 til midnat, Torsdag og fredag, og fra 18 til midnat i weekenden. Michael Lermark og Jesper Kjærbye kommenterer.

Nanna, Nicole og legenden

En måned efter LPGA Tours tyvstart gælder det årets første almindelige turnering, Gainbridge LPGA, der spilles på den fashionable Lake Nona Golf Club i Orlando. Nanna Koerstz Madsen, der er flyttet til Florida, har forhåbentlig fået trænet godt under de nye himmelstrøg, og Nicole Broch Larsen har forhåbentlig fået noget godt ud af nogle svingændringer i vinterpausen, som bl.a. skal belaste hendes ryg mindre. De er begge med i det 120 spillere store felt, der også tæller en vaskeægte legende. 50-årige Annika Sörenstam spiller sin første LPGA-turnering i næsten 13 år, og det bliver spændende at se om hun fortsat kan konkurrere med de yngre. Med få undtagelser er hele verdenseliten med.

Man kan følge turneringen på Viaplay fra kl. 20.30-23.30 torsdag, fredag og fra kl. 18 lørdag og søndag med amerikansk kommentator. Der er genudsendelse den efterfølgende dag på V Sport Golf.

Vigtige point på spil

Samtidig med WGC-turneringen i Florida, spilles Puerto Rico Open på PGA Tour som alternate turnering, og selvom de bedste alle er med i WGC, så er der meget vigtige point på spil for de næstbedste. Der er 300 FedEx Cup point til vinderen, og en god mulighed for at spille sig tæt på en forlængelse af spillerettighederne med et topresultat.

Sebastian Cappelen tager udfordringen op, og selvom feltet ikke har normal PGA Tour-styrke, så er det nu ikke så ringe endda, hvad navne som Byeong Hun An, Aaron Baddeley, Will Gordon, Branden Grace, Emiliano Grillo, Thomas Pieters, Ian Poulter, Jhonnatan Vegas og Matt Wallace vidner om. Vi håber, at Sebastian finder fire gode dage frem og han kan følges på Eurosport 2/GOLFTV alle fire dage. 16.00-19.00 torsdag og fredag, og fra 20.30 lørdag og søndag med Anders Sigdal og Andreas Hartø som kommentatorer.

Foto: Getty Images