Det kommer til at vrimle med kendisser fra sportens og kulturens verden, samt fra erhvervslivets top, når Alfred Dunhill Links Championship spilles i denne uge.

Men det er næppe det en række danskere har fokus på i det skotske, hvor der spilles på Carnoustie, Kingsbarns og Old Course i St. Andrews. Flere af dem har øjnene stift rettet mod en placering, der er god nok til at forny deres tourkort til DP World Tour i næste sæson – kravet er at slutte indenfor Top120 på DPWT Rankings.

Det gælder ikke mindst Niklas Nørgaard Møller (126), Joachim B. Hansen (149) og Lucas Bjerregaard (tidligere vinder af turneringen i 2019 (billedet), 153). De skal bruge et godt resultat. Jeff Winther (99) kom solidt ind på den rigtige side i sidste uge og skal formentlig bare fokusere på at klare cuttet i sæsonens sidste turneringer. Marcus Helligkilde (91) og Søren Kjeldsen (83) er sikre, og Thomas Bjørn (180) har sin legends kategori at trække på.

Rasmus (23) og Nicolai Højgaard (66) og Thorbjørn Olesen (tidligere vinder, 20) kan spille frit og gå efter sæsonfinalen i Dubai, og endelig har Oliver Hundebøll, som er sikker på at rykke op fra Challenge Tour, fået en invitation til at prøve kræfter med spillets store stjerner som Rory McIlroy, Matt Fitzpatrick, Shane Lowry, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton og Billy Horschel på de ikoniske baner.

V Sport Golf/Viaplay sender alle fire dage fra kl. 13.00, søndag dog fra 12.30

Emily jagter resultatet

PGA Tour genoptager den netop igangsatte sæson 2022/23 efter sidste uges President’s Cup med Sanderson Farm Championship på Country Club of Jackson. Det vælter ikke ligefrem med stjernenavne i disse efterårsturneringer, men det er stadig en vigtig turnering for den kan bidrage til at sikre tourkortet og vinderen får naturligvis en masse goder oveni checken.

Discovery+/GOLFTV/Eurosport 2 sender fra kl. 21.30 torsdag-fredag og fra kl. 22. i weekenden.

LPGA Tour spiller The Ascendant LPGA Benefitting Volunteers of America fra The Colony I Texas. Her er bade Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen i feltet. Emily med klart mest at spille for; hun skal helst levere et par resultater for at sikre sit fulde tourkort for næste sæson.

V Sport Golf/Viaplay sender fra kl. 18.30 torsdag-fredag og fra kl. 19 i weekenden.

Foto: Getty Images

Forrige artikelChristoffer Bring i delt føring på Lyngbygaard
Næste artikelDanskere i toppen på Lyngbygaard og i Sverige
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.