Annika Sörenstam og Henrik Stenson er både værter og spiller med, når Scandinavian Mixed i denne uge afvikles for første gang på Vallda G&CC i Kungsbacka, syd for Göteborg.

De to svenske koryfæer er gået sammen om hvad de kaldes for ’fremtidens golfturnering’, hvor både mænd og kvinder spiller på samme bane, med og mod hinanden, og ikke mindst om en fælles præmiesum på 1.000.000 €. En kæmpepræmiesum for kvinderne fra LET og en lille for mændene på European Tour, og helt afgørende for turneringens succes og konceptets fremtid vil være om banen kan sættes retfærdigt op, så mænd og kvinder for fair og lige vilkår.

Emily Kristine Pedersen er eneste danske kvinde blandt de 78 LET-spillere, der derudover er i absolut stærkeste opstilling med bl.a. sæsonens to vindere Lee-Anne Pace og purunge Pia Babnik. Joacim B. Hansen, Thomas Bjørn og Benjamin Poke har fået selskab af Nicolai Højgaard hos herrerne.

V Sport Golf/Viaplay sender fra kl. 13 torsdag-fredag og fra kl. 13.30 i weekenden med Jesper Kjærbye som kommentator.

Lucas på PGA Tour

Lucas Bjerregaard er rejst til South Carolina for at spille med i den nye PGA Tour-turnering Palmetto Championship at the Congaree. Det er der en særlig årsag til. Da han i 2018 vandt Dunhill Links Championship, dannede han makkerpar med ejeren af Congaree GC og klubbens eneste medlem, Dan Friedkin (læs artiklen om den helt unikke golfklub i GOLFBLADET, der ligger i din klub). Også Sebastian Cappelen er med i feltet, hvor bl.a. Tyrell Hatton, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Tommy Fleetwood, Sungjae Im og de to unge sydafrikanske stortalenter Wilco Nienaber og Garrick Higgo stiller til start. Det er også sidste test inden næste uges US Open.

GOLFTV/Eurosport 2 sender torsdag-fredag fra kl. 21 og lørdag-søndag fra kl. 19 med Jesper Knudsen og Jeppe Huldahl som kommentatorer.

Nicole i aktion igen

Nicole Broch Larsen er igen i aktion på LPGA, der spiller LPGA Mediheal Championship på Lake Merced GC i Daly City i Californien. Her får hun selskab af Nanna Koerstz Madsen, majorvinderen Patty Tavatanakit, sidste uges store taber i US Women’s Open, Lexi Thompson, Danielle Kang, Sei Young Kim og mange flere fra verdenstoppen.

V Sport Golf/Viaplay sender fra midnat natten til fredag og lørdag, og fra kl. 01.00 natten til søndag og mandag med Henrik Levysohn som nattevagt.

Foto: Scandinavian Mixed