Mandag var store kvalifikationsdag i US Open, hvor de amerikanske finaler til Torrey Pines blev afviklet. 654 spillere forsøgte på 9 spillesteder at tage en af de 54 pladser, der var på spil.

To af dem blev ikke færdigspillet, fordi timelange tordenvejr standsede spillet. Et af stederne var Brookside og The Lakes, hvor et meget stort antal stjernespillere stillede op, bl.a. Rickie Fowler, der har spillet US Open siden 2008, hvor han var amatør.

Han mangler fem huller og skal nærmest præstere et mirakel for at tage en af de 16 kvalificerende pladser, da han ligger i -3, og -8 ser ud til at blive nødvendigt. På den sikre side synes Chez Reavie -12 (billedet/ Getty), Wyndham Clarke og J. T Postor at være. De er alle færdige. Erik van Royen i -11 med fem huller igen må blot ikke kvaje sig. Det samme gælder formentlig Rafa Cabrero  Bello -9 og færdig samt Martin Lair -9 med to huller igen, mens mange må ryste, bl.a. Dylan Fritelli, Charl Schwartzel, Adam Hadwin, Keagan Bradley, Kyle Stanley, Jason Dufner og Henrik Norlander i -5 med fem huller tilbage. Padraig Harrington (fem huller tilbage) og Jhonattan Vegas (seks huller tilbage) ligger i -4.

Sidste: Turneringen er nu færdigspillet, og mens Fritelli, Schwartzel, Hadwin og Vegas klarede sig, er der ingen US Open for Bradley, Stanley, Dufner, Norlander, Harrington og Fowler , der sluttede i -5. Vegas klarede sin plads i omspil om 16. pladsen

Sikkert ude er spillere som Sam Saunders, Rory Sabbatini og overraskende Cameron Smith, der eller har synes at være sikkerheden selv.

I Long Cove kvalificerede bl.a. John Huh og Sam Ryder sig, men ikke Bo van Pelt, Brandt Snedeker, D. J. Trahan, Ryan Armour, Bill Haas eller Sebastian Cappelen, der trak sig efter den første af de to runder.

Nærmest på af dagens tre deltagende danskere kom Kristoffer Max, der gik en fornem 67er i første runde på Rolling Hills, men faldt ud med anden runde i +2.

I The Bear’s Club gik Patrick Rodgers -7 og Andrew Koznan -4 videre sammen med bl.a. sydafrikanerne Branden Grace og Thomas Aiken -2, og minsandten om ikke også Luis Gagna fra Costa Rica klarede -2. Derimod var det farvel til Jonas Blixt, Lucas Glover, Kiradech Aphibarnrat og Luke Donald. Nr. sjok her gik i +36.

Ryo Ishikawa og Troy Merrit har kvalificeret sig, og fornemt deltes sejren i Dallas af to amatører, Matthias Schmid, Tyskland og Matthews Sharpstone, USA.