Den danske amatørspiller Kristoffer Max har god grund til at ærgre sig over en 2. runde i 75 slag (+3) i US Open-kvalifikationen på Rolling Hills i Californien. Han var nemlig på delt fjerdeplads efter en 67’er i 1. runde og fem spillere kvalificerer sig. 2. runde måtte afbrydes på grund af mørke og genoptages i dag, men danskerens rolle er udspillet.

Et helt andet sted i USA, på Long Cove Club i South Carolina, var Sebastian Cappelen på delt femteplads efter 1. runde, men valgte at trække sig undervejs i 2. runde, da muligheden for kvalifikation var forvitret. Her var der også fem pladser på spil.

Den største og klart stærkest besatte kvalifikationsturnering spilles på Brookside G&CC i Ohio, med et 120 mand stort felt med adskillige stjerner. Her er 16 pladser på spil, og på grund af en tre timer lang afbrydelse er man heller ikke her færdig. En af de spillere, der kæmper for at komme med i US Open for 12. gang i træk er Rickie Fowler, men med fem huller tilbage har han brug for et mirakel. Blandt dem, der er færdigspillet og er sikre på at slutte i top16 er PGA Tour-vinderne Chez Reavie, Wyndham Clark og J.T. Poston. Martin Laird, Brendan Steele, Rafa Cabrera Bello, Dylan Frittelli og Charl Schwartzel ligger godt til.

US Open spilles i næste uge på Torrey Pines i Californien.

Foto: Dansk Golf Union.

DEL
Forrige artikelHelle for Henne
Næste artikelTirsdagsanekdoten ser på US Open Qualifyer – opdateret
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.