NU MED KORRIGEREDE TIDSPUNKTER: Det gælder først om fremmest om at forny tourkortet i denne og de kommende uger på DP World Tour.

Joachim B. Hansen og Lucas Bjerregaard er hhv. nummer 147 og 151 på DP World Tour ranking, og de har begge ryggen mod muren. De skal spille sig ind i Top117 for at få fuldt kort til næste sæson. Med denne uges turnering acciona Open de España i Madrid er der kun fire turneringer tilbage.

Men odds er på papiret gode. I fire af de seneste fem uger har danskere nemlig sikret eller mere eller mindre sikret deres tourkort; først Marcus Helligkilde i Himmerland, så Søren Kjeldsen på Wentworth, i Open de France gik det måske lidt under raderen, på grund af Rasmus Højgaards titelkamp, at Jeff Winther med en Top10 sikrede sig fornyelsen af ’arbejdstilladelsen’, og endelig så var det Niklas Nørgaard Møller som i søndags med stor sandsynlighed sikrede sin plads i Top117 med syvendepladsen i Skotland.

Møllens er med i igen i denne uge, man kan lige så godt fortsætte når spillet er godt, og det samme er Thomas Bjørn, som jo har en legends-kategori at spille på. Men det er Joachim og Lucas’ tur til at træde frem på scenen og levere topresultatet.

Feltet i Madrid toppes af Jon Rahm og Tommy Fleetwood, og V Sport Golf /Viasat sender torsdag og fredag fra kl. 14.00 – fra 13.30 i weekenden.

På LPGA Tour spillede Emily Kristine Pedersen sig tæt på en forlængelse, men hun er ikke helt i mål endnu og spiller derfor – som eneste dansker – Mediheal Championship i Californien. En turnering, der også vises på V Sport Golf/Viaplay alle dage fra kl. 23.30.

På PGA Tour er 2022-23 sæson jo kun lige kommet i gang, så her er det i første omgang primært sejren, der tæller. Sungjae Im er forsvarende mester på TPC Summerlin i Las Vegas i Shriners Childrens Open, hvor 12 spillere fra verdens Top50 er tilmeldt, blandt dem Patrick Cantley og Max Homa.

Discovery+ sender torsdag-søndag fra kl. 23 til 02.00.

For de, der har lyst til det, kan man også se LIV Golf Series Bangkok på V Sport Golf/Viaplay fra kl. 5 om morgen fredag, lørdag og søndag.

 

Forrige artikelMade in Himmerland flytter til attraktiv termin
Næste artikelTidlig dansk succes i USA
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.